Detoxifiere naturala dupa Paste in 4 pasi simpli

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 08:03
3118 citiri
Detoxifiere naturala dupa Paste in 4 pasi simpli
Foto: Arhiva personala Alex Rosu

Dupa zile de vacanta si rasfat culinar, mancarea grea si prajiturile isi fac simtita prezenta atat fizic, cat si psihic. Exista insa solutii de detoxifiere a organismului in mod natural.

Alex Rosu, instructor personal de fitness si aerobic, a explicat pentru Ziare.com patru pasi ce trebuie facuti pentru recastigarea tonusului si starii de bine de dinainte de ospat si excese.

1. Dimineata, porneste motoarele cu un pahar de apa cu lamaie

Timp de secole, lamaile au fost folosite ca un tonic, astringent, lotiune si diuretic. Asadar, bea sucul unei jumatati de lamaie cu 300 - 400 ml apa calda, dimineata, intrucat poate ajuta la activarea ficatului, pentru a alunga toxinele si curata intestinele.

Cum stii daca ai greutatea ideala? E bine sa bei apa cu lamaie pe stomacul gol? Interviu

Lamaile contin, de asemenea, aproape jumatate din valoarea zilnica de vitamina C, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Prin urmare, uita azi de cafea si incepe ziua cu citrice racoritoare!

2. Dupa mijlocul diminetii: rasfata stomacul cu ceai din plante

Prima masa din zi poate fi un simplu mic dejun cald sau fulgi de ovaz si o felie de paine prajita cu miere, alaturi de un mar. Dupa aceea, fa-ti timp pentru un ceai din plante, pentru calmarea stomacului.

Anumite plante contin enzime digestive naturale si au fost folosite de secole pentru a ajuta la o digestie sanatoasa. De fapt, in multe culturi, ceaiurile de plante sunt baute zi cu zi ca medicament.

Papadia, menta si crizantemele sunt plante care ajuta organismul sa se detoxifice. Menta, musetelul, chimenul dulce si ghimbirul vor face ca sistemul digestiv sa functioneze fara probleme si te ajuta sa obtii cele mai multe substante nutritive din mancare.

3. Dupa-amiaza: iesi la o plimbare

In afara de beneficiile dovedite asupra inimii, mersul pe jos este perfect pentru curatarea sistemului limfatic, imbunatatirea circulatiei si a digestiei. Corpul tau va procesa si elimina multe dintre toxine. Excesul de toxine duce la acumularea stresului in organe, ceea ce poate duce la boli cronice, in timp.

Activitatea fizica "desfunda" sistemele corpului tau, ajutandu-l sa elimine reziduurile eficient. Rezerva-ti 30 de minute, de 3 ori pe saptamana, sa activezi metabolismul si sa maresti rata metabolica.

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum dai burta jos repede si bine

4. Inainte de culcare: Relaxarea suprema

Relaxeaza corpul si scoate toxinele prin infuzarea cu scortisoara, sare ...citeste mai departe despre "Detoxifiere naturala dupa Paste in 4 pasi simpli" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Detoxifiere naturala dupa Paste, #Alex Rosu instructor fitness aerobic, #detoxifiere ceaiuri, #detoxifiere naturala, #apa lamaie dimineata , #Stiri Viata sanatoasa