Esti la mare? Cateva exercitii simple te ajuta sa ramai in forma, in ciuda exceselor din concediu

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 19:24
1629 citiri
Esti la mare? Cateva exercitii simple te ajuta sa ramai in forma, in ciuda exceselor din concediu
Foto: Iulian Dinu

Dupa un an destul de obositor, cu totii asteptam nerabdatori vacanta de vara. Tot ce ne dorim sunt cateva zile in care sa nu ne spuna nimeni ce sa facem; pur si simplu sa stam pe plaja si sa ne relaxam.

Nu uita insa ca toate eforturile depuse in timpul anului, cu scopul de a obtine un corp tonifiat pentru vara, s-ar putea duce de rapa in cateva zile de excese. Iti propun cateva exercitii pe care le poti face pe plaja, exercitii care nu numai ca te vor ajuta sa fii mai energic in vacanta, dar te vor impiedica sa te intorci acasa cu cateva kilograme in plus.

Vezi si 5 exercitii care te scapa de colaceii de pe abdomen

1. Plimba-te prin valuri. Mergi 20 de minute pe zi prin apa. Efortul depus este destul de mare, pentru a putea face fata valurilor.

2. Volei pe plaja. Mentine-te in forma intr-un mod placut si distractiv. Invita-ti prietenii sau alti tineri de pe plaja la un joc care va avea efecte benefice asupra bratelor, feselor si pieptului.

3. Exercitii de respiratie. Malul marii este locui ideal pentru yoga, datorita aerosolilor. Incepe cu un exercitiu simplu de respiratie - inspira adanc, in timp ce ridici bratele prin lateral si expira, in timp ce indoi trunchiul si cobori bratele. Repeta de 10 ori.

4. Inot, inot si iar inot. Inotul in mare este foarte benefic pentru sanatate si, in plus, ne energizeaza fantastic. In timp ce inotam, toate grupele musculare sunt puse in miscare simultan, rezultand un antrenament total. Daca nu te-am convins, afla ca inotul creste frecventa cardiaca si imbunatateste circulatia.

5. Stretching in apa. Stai in apa pana la mijloc. Tine spatele drept si incordat. Roteste trunchiul intr-o parte si in cealalta. Repeta de 20 de ori. Acest exercitiu este foarte benefic pentru talie.

Acestea sunt doar cateva exemple, insa, in functie de preferinte, poti alege sa te antrenezi in foarte multe moduri, la plaja. Important este sa faci miscare si sa nu uiti sa te hidratezi. Acum esti cu adevarat gata de vacanta.

Citeste si 5 exercitii pentru intarirea muschilor care sustin coloana vertebrala

Iulian Dinu - Fitness Coach cu experienta de peste 10 ani & Fondator Fitness Education School

Telefon: 0720.239.389

www.personaltrainerstudio.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com. ...citeste mai departe despre "Esti la mare? Cateva exercitii simple te ajuta sa ramai in forma, in ciuda exceselor din concediu" pe Ziare.com

#Exercitii de facut pe plaja, #miscare plaja, #exercitii pe plaja , #Stiri Viata sanatoasa