Fumatul in masina ar putea fi interzis in Marea Britanie

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 14:07
2589 citiri
Fumatul in masina ar putea fi interzis in Marea Britanie

Fumatul in masina ar putea fi interzis si in Anglia, dupa ce masura a fost deja luata in alte state din SUA sau Africa de Sud.

Propunerea a fost facuta de Asociatia Medicilor Britanici (British Medical Association, BMA), care a cerut guvernului sa interzica fumatul in masina.

Nivelul de poluare creat de fumatorii dintr-o masina este de 23 de ori mai mare decat cel creat de un bar plin de fum.

Copiii si persoanele in varsta, al caror sistem respirator este mai fragil, sunt cei mai expusi caracterului nociv al fumului de tigara din spatiul inchis al masinii.

Propunerea ridica controverse intrucat o astfel de masura atenteaza la libertatea personala, sustine asociatia Pro-fumat Forest.

"De ce sa nu interzicem atunci si fumatul acasa?", se intreaba directorul asociatiei, Simon Clark.

Premierul David Cameron a avut si el rezerve fata de acesta masura, aratand in fata deputatilor ca sustine interzicerea fumatului in locurile publice, dar ca "nu-i este la indemana ideea de a interveni in ceea ce fac oamenii in masina lor".

"Nu credem ca legislatia este cel mai eficient mijloc de a-i convinge pe oameni sa-si schimbe comportamentul", a spus un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

In unele regiuni din SUA, Canada, Australia si Africa de Sud este interzis fumatul in masina atunci cand sunt prezenti copii.

#fumatul in masina interzis Marea Britanie , #Stiri Viata sanatoasa