La ce ne e de folos hipnoza medicala: Ne scapa de frici

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 10:38
2871 citiri
La ce ne e de folos hipnoza medicala: Ne scapa de frici
Foto: Dr. Lorelei Nassar

Despre hipnoza se stiu cateva lucruri, se banuiesc altele, dar mai multe se ghicesc prin haloul de mister ce inconjoara aceasta modalitate de terapie.

Descoperit de fizicianul german Franz Mesmer (1734-1815), fenomenul denumit astazi hipnoza a fost initial descris ca un transfer de energie intre animale si/sau obiecte si denumit magnetism animal sau mesmerism. Abia in 1843 James Braid a propus termenul de hipnoza, ce a castigat teren dupa 1880, desi utilizarea sa terapeutica e descrisa inca din India antica, unde oamenii erau dusi la temple pentru a fi vindecati prin transa hipnotica sau "somnul templelor".

Prejudecatile ce insotesc hipnoza vin din larga sa utilizare pe scena, ca si performanta, deseori dublata sau inlocuita de mici trucuri - asa se face ca oamenii deseori cred ca in decursul procesului hipnotic ei pierd controlul starii de constienta si poate chiar a intregului organism, si se deschid invaziei unei persoane straine ce ar putea face ce vrea cu ei!

In mare, se cunosc putine despre posibilitatile reale ale activitatii cerebrale si, ca un firesc al nostru al oamenilor, ce nu stim umplem cu fantasme.

De aceea, primele discutii cu pacientii in clinica sunt axate tocmai pentru a limpezi aceste prejudecati si a readuce hipnoza medicala la rolul ei de instrument terapeutic extrem de benefic in terapia psihologica si un ajutor de nadejde in oricare alta ramura medicala.

Am invatat hipnoza medicala in Universitatea de Medicina si Farmacie Tel Aviv, cu unii dintre maestrii mondiali in acest domeniu, psihologi de inalta tinuta si cu rezultate extraordinare, carti publicate in domeniu si multa experienta stiintifica.

Asa s-a intamplat ca inca din prima secunda m-a fascinat acest domeniu, i-am vazut aplicabilitatea clinica, si cand in cadrul cursului noi, participantii, am facut procese de autohipnoza prin care am reusit sa ne debarasam de diferite negativitati inutile la momentul respectiv (eu, de pilda, m-am vindecat de frica de serpi) am prins cu atat mai mult drag de asta.

Ulterior, in clinica, aplicand la pacienti si vazand ca e de ajutor la oamenii cu frica exacerbata de dentist si care in toata viata lor nu fusesera intr-un cabinet medical din acest motiv, si ca in cateva sedinte am reusit sa cream o relatie de incredere si o colaborare optima, am fost si mai entuziasmata.

Pentru ca, pe tot parcursul procesului de hipnoza medicala, omul din fata este in deplin control, si el stie si simte asta - isi poate scadea pragul la ...citeste mai departe despre "La ce ne e de folos hipnoza medicala: Ne scapa de frici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ce este hipnoza medicala, #cum functioneaza hipnoza medicala, #hipnoza medicala , #Stiri Viata sanatoasa