Stai ore intregi zilnic in fata unui ecran de computer? Iata ce poti sa patesti la maini si picioare Interviu

Luni, 14 August 2017, ora 10:12
2400 citiri
Stai ore intregi zilnic in fata unui ecran de computer? Iata ce poti sa patesti la maini si picioare Interviu
Foto: Doctor Tarek Nazer

Orele petrecute in fata calculatorului sau a laptopului nu ne afecteaza numai vederea, ci intreg organismul.

Doctor Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com ce afectiuni riscam daca petrecem foarte mult timp in fata calculatoarelor.

Specialistul ne-a explicat si care este pozitia corecta in care trebuie sa stam la birou, dar si la cat timp trebuie sa facem pauza.

Care este cea mai intalnita afectiune in cazul oamenilor care muncesc zilnic la calculator?

Indiferent daca munca noastra implica sau nu munca pe calculator, toti petrecem macar o ora sau doua pe zi folosind calculatorul. In secolul in care Internetul este o sursa de informatii, munca, dar si de entertainment, statul la calculator este deja un obicei normal, insa nu toti stim exact ce probleme putem avea daca stam prea mult la calculator.

Cea mai frecventa afectiune pe care o intalnim sunt durerile la nivelul coloanei cervicale, cat si lombare. Aceasta afectiune cu siguranta este mult mai des intalnita in cazul persoanelor care au munca ce implica statul in fata calculatorului cateva ore pe zi.

Care sunt primele semne? Cum recunoastem ca exista o problema si ca trebuie sa mergem la doctor?

Primul semn de alarma pe care corpul il transmite este disconfortul, iar multe persoane nu il baga in seama. Dupa aparitia disconfortului incep durerile la nivelul coloanei si al articulatilor. Atunci cand apar durerile inseamna ca trebuie sa ne prezentam la un medic de specialitate pentru un examen clinic si paraclinic adecvat, prin care se pot evita evolutia si dezvoltarea problemelor articulare.

Ce alte afectiuni riscam?

Cu siguranta timpul indelungat petrecut la birou si la calculator fara a schimba pozitia afecteaza tot organismul, nu doar la nivelul coloanei, ci toate articulatiile sunt afectate, mai ales daca adoptam o pozitie incorecta.

Pot sa apara dureri la nivelul umerilor (leziune de coafa rotatorie), la nivelul coatelor (sindrom de tunel ulnar), pumn (sindrom de tunel carpian), dureri la nivelul soldurilor, dureri de genunchi si glezne daca pozitia nu este adecvata si circulatia sanguina este comprimata.

Citeste la ce riscuri iti expui si ochii atunci cand lucrezi foarte mult timp la calculator

La ce nivel trebuie sa fie asezat laptopul/desktopul pentru ca pozitia spatelui sa fie una corecta?

O pozitie corecta de stat la calculator este de a fi asezat pe un scaun ajustabil prin care putem adopta o p ...citeste mai departe despre "Stai ore intregi zilnic in fata unui ecran de computer? Iata ce poti sa patesti la maini si picioare Interviu" pe Ziare.com

#laptop afectat spate, #munca laptop afectiuni organism, #munca laptop afectiuni oase , #Stiri Viata sanatoasa