Avand in vedere ca este postul Pastelui si multi romani opteaza pentru laptele din soia, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - InfoCons a realizat un studiu pe opt astfel de produse achizitionate din diverse magazine din Romania.
"Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste concentratia de boabe de soia la un litru de apa, 37,5 % din produsele analizate au in continut scazut de boabe de soia, respectiv: 3%, 5% sau 6%", se arata intr-un comunicat remis, luni, Ziare.com.
Avand in vedere concentratia mica de boabe sau seminte de soia, s-a descoperit ca produsele aveau o cantitate mai mare de apa, ulei, alge marine, sare si o concentratie scazuta de proteine.
"37,5% din produsele de lapte de soia prezinta cantitati de zaharuri, cu o concentratie de 5 sau 8 procente la 100 gr. Din punct de vedere al cantitatii ...citeste mai departe despre "Laptele de soia din magazinele din Romania, la control: Ce nereguli au fost gasite" pe Ziare.com