Nu e deloc sanatos sa inlocuiesti zaharul cu fructoza. Ingrasa si mai tare

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 06:50
1599 citiri
Nu e deloc sanatos sa inlocuiesti zaharul cu fructoza. Ingrasa si mai tare
Foto: Arhiva personala/Camelia Olteanu

Exista persoane care, din dorinta de a slabi, inlocuiesc zaharul cu fructoza. Nu este tocmai cea mai buna strategie, explica nutritionistul.

In realitate, fructoza ingrasa mai mult decat zaharul. Zaharul nu ar trebui inlocuit de fructoza decat daca suferi de diabet de tip 2.

Nutritionistii recomanda, aproape in unanimitate, ca in cadrul unei alimentatii sanatoase, 50-55% din caloriile zilnice sa fie aduse de catre glucide, 30-35% de lipide si 15% de proteine.

Din pacate, pentru marea majoritate a populatiei, glucidele, numite si carbohidrati sau zaharuri, inseamna paine, covrigi, prajituri, biscuiti, inghetata, produse de patiserie, cereale glazurate, bauturi dulci etc. In multe cazuri, pe langa zahar (sau zaharoza), pe eticheta nutritionala a produsului gasim mentionat si "sirop de porumb cu continut ridicat in fructoza".

Fructoza este cu 30% mai dulce decat zaharul (care este un amestec in parti egale de glucoza si fructoza), este mai solubila in apa decat glucoza si de ...citeste mai departe despre "Nu e deloc sanatos sa inlocuiesti zaharul cu fructoza. Ingrasa si mai tare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fructoza ingrasa mai tare ca zaharul, #fructoza zahar ingrasare, #fructoza bauturi, #fructoza efecte organism, #zahar inlocuitori , #Stiri Viata sanatoasa