O bacterie neobisnuit de rezistenta la antibiotice a aparut intr-un mare oras american

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 11:32
2075 citiri
O bacterie neobisnuit de rezistenta la antibiotice a aparut intr-un mare oras american
Foto: Ziare.com

Infectiile provocate de o tulpina neobisnuit de rezistenta de bacterii - care rezista mai multor tipuri de antibiotice - apar tot mai des in sistemul medical din Houston.

Potrivit unui nou studiu publicat marti in jurnalul mBio, cercetatorii de la Houston Methodist Research Institute au descoperit ca mai multe tulpini ale bacteriei Klebsiella pneumoniae au provocat 1.777 de infectii inregistrate in sistemul medical Houston Methodist, scrie Time.

Klebsiella pneumoniae provoaca grave probleme de sanatate, inclusiv pneumonie, meningita si infectii ale sangelui si ale tractului urinar.

Si, desi traieste in intenstine, unde nu provoaca nicio problema, atunci cand se afla in alte parti ale corpului poate cauza infectii serioase.

Cercetatorii au descoperit ca una dintre tulpini este cea predominanta.

Inca nu se stie de ce aceasta tulpina este atat de intalnita in randul pacientilor din Houston, insa recent s-a demonstrat ca este rezistenta la mai multe tipuri de antibiotice.

In luna ianuarie, oficialii Centrului american pentru Controlul si Preventia Bolilor au anuntat ca o femeie din statul american Nevada a murit in urma unei infectii cu Klebsiella pneumoniae, dupa ce nu a raspuns la 26 de antibiotice diferite.

Cercetatorii din Houston sustin ca, desi este foarte rezistenta, tulpina raspunde totusi unor anumite antibiotice.

Doctorul Wesley Long, de la laboratorul de microbiologie al Houston Methodist Hospital, sustine ca inca incearca sa afle care sunt implicatiile acestei tulpini de bacterii si a subliniat ca nu vrea sa alarmeze pe nimeni pentru ca, desi foarte rezistenta, aceasta tulpina de bacterie nu este mai virulenta decat altele.

Insa seful departamentului de patologie si genomica Houston Methodist Hospital, James Musser, spune ca este nevoie urgenta de identificarea de noi tratamente si de dezvoltarea de noi si rapide tehnici de diagnosticare, relateaza si CBS News. ...citeste mai departe despre "O bacterie neobisnuit de rezistenta la antibiotice a aparut intr-un mare oras american" pe Ziare.com

#tulpina rezistenta bacterii Houston, #bacterie rezistenta antibiotice Houston , #Stiri Viata sanatoasa