Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie. Bun pentru creier si sanatatea organelor sexuale

Joi, 16 Iunie 2016, ora 16:04
1210 citiri
Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie. Bun pentru creier si sanatatea organelor sexuale
Foto: Arhiva personala/Camelia Olteanu

Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului. Este bogat in proteine cu inalta valoare biologica, grasimi, vitamine si minerale.

In plus, in oua raportul dintre colesterolul rau si cel bun este perfect echilibrat, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

Continutul in proteine

Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.

Astfel, prin definitie, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%. Albusul nu contine grasimi si colesterol.

Principala proteina a galbenusului este ovovitelina. De asemenea, sunt prezente si fosfolipide, extreme de necesare in alimentatie, mai ales in cazul copiilor si al gravidelor, vitamine hidrosolubile (in ...citeste mai departe despre "Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie. Bun pentru creier si sanatatea organelor sexuale" pe Ziare.com

#Oul alimentul perfect, #oua functie sexuala barbati, #proteine oua, #vitamine minerale oua, #oua prepelita colesterol , #Stiri Viata sanatoasa