Painea, sursa de fibre. Ce inseamna, cum o alegem si cat de importanta este pentru digestie

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 09:43
1070 citiri
Painea, sursa de fibre. Ce inseamna, cum o alegem si cat de importanta este pentru digestie

Painea poate reprezenta o sursa excelenta de fibre alimentare - carbohidrati extrem de necesari organismului, cu efecte benefice incontestabile - daca este realizata din faina integrala si respecta cateva reguli simple si usor de verificat.

Studiile de specialitate arata ca fibrele din alimente scad nivelul colesterolului din sange si ne protejeaza de mai multe tipuri de cancer, boli cardiace, constipatie, diverticuloza, hernie hiatala, hemoroizi, varice si diabet zaharat.

Pe langa fructe si legume, fibrele se gasesc in cerealele integrale, deci si in painea facuta din faina integrala. Aceasta este obtinuta prin macinarea bobului intreg de grau, deci va contine toate partile componente ale acestuia: tarata, germeni si endosperm, care, in mod normal, sunt indepartate in procesul de prelucrare pentru panificatie.

Nutritionistii arata ca, in comparatie cu painea alba, aceasta contine de trei ori mai multe vitamine si oligoelemente (de 5-6 ori mai mult magneziu). In plus, este mai ...citeste mai departe despre "Painea, sursa de fibre. Ce inseamna, cum o alegem si cat de importanta este pentru digestie" pe Ziare.com

#Painea Sylvester Graham, #paine sursa fibre, #fibre cereale integrale, #paine integrala fibre , #Stiri Viata sanatoasa