Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Noutati despre ruptura ligamentului incrucisat anterior

Joi, 04 Iunie 2015, ora 08:48
1546 citiri
Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Noutati despre ruptura ligamentului incrucisat anterior
Foto: Doctor Tarek Nazer

Cele mai noi studii indica faptul ca in cazul rupturii ligamentului incrucisat anterior (LIA) reconstructia sa este absolut necesara.

Despre acest subiect, vorbeste pentru cititorii Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.

Ligamentul incrucisat anterior (LIA) este unul dintre ligamentele care asigura stabilitatea genunchiului, se gaseste in spatiul dintre cei doi condili femurali. Impreuna cu ligamentul incrucisat posterior formeaza un X, de acolo poarta si numele de ligament incrucisat.

Acesta asigura stabilitatea in plan sagital si rotational, controleaza miscarea genunchiului si ii ofera protectie impotriva miscarilor atipice.

Sanatate la-ndemana: Suferi de artroza? Poti fi un meteorolog bun!

Ruptura de LIA este des intalnita la tinerii sportivi (fotbal, baschet, rugbi, schi, handbal) dupa o miscare rotationala brusca sau o lovitura directa/indirecta a genunchiului.

Cele mai noi studii publicate in 2013 arata ca ruptura completa de LIA intotdeauna trebuie tratata ...citeste mai departe despre "Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Noutati despre ruptura ligamentului incrucisat anterior" pe Ziare.com

#Ruptura ligamentului incruci at anterior, #tratament ruptura ligamentului incruci at anterior, #ruptura ligamentului incruci at anterior doctor , #Stiri Viata sanatoasa