Sanatate la-ndemana: Cum sa iti protejezi ochii cand stai prea mult la calculator

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 07:11
1354 citiri
Sanatate la-ndemana: Cum sa iti protejezi ochii cand stai prea mult la calculator
Foto: Videt

Dispozitivele mobile sunt acum parte din viata noastra si ne-am obisnuit atat de mult cu ele, incat ne petrecem o mare parte a timpului cu ochii in ecrane. Studiile arata ca petrecem peste 11 ore cu ochii in fata unui ecran atat la birou, cat si acasa.

Ne-am obisnuit sa folosim tehnologia peste tot. Cel mai mult utilizam dispozitivele digitale pentru cititul recreational, in calatorii, ca alarma si sunt aproape de noi chiar si atunci cand gatim.

Ce este lumina albastra si cum te afecteaza?

Peste 72% dintre adulti nu stiu de termenul de lumina albastra si cum ii afecteaza. Aceasta este emanata de ecranele dispozitivelor mobile si are un impact puternic asupra ochilor, cauzand probleme de vedere si tulburari de somn.

Simptomele provocate de lumina albastra

Printre simptomele cauzate de expunerea pe termen lung la lumina albastra se numara durerile de gat, umeri, spate si cap, privire incetosata, senzatie de ochi uscat, oboseala fizica si lipsa de productivitate.

Pe ...citeste mai departe despre "Sanatate la-ndemana: Cum sa iti protejezi ochii cand stai prea mult la calculator" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cum protejezi ochii de lumina albastra, #protectie ochi calculator, #protectie ochi lumina albastra , #Stiri Viata sanatoasa