Satele din sudul Italiei ar putea detine secretul longevitatii - studiu medical

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 08:55
3114 citiri
Satele din sudul Italiei ar putea detine secretul longevitatii - studiu medical
Foto: Facebook/Acciaroli

Conditiile de viata dintr-un cochet si insorit sat din sudul Italiei si o dieta mediteraneana sanatoasa pot fi secretul longevitatii, conform primelor constatari din cadrul unui proiect de cercetare medicala.

Echipele de medici au efectuat controale amanuntite ale starii de sanatate pentru circa 30 de nonagenari care traiesc in Cilento, o regiune de coasta izolata, situata la aproximativ 130 de kilometri sud de Napoli, informeaza agentia de presa DPA.

Apoi, au comparat rezultatele cu cele ale persoanelor intre 50 si 70 de ani care traiesc in regiune, precum si cu cele obtinute de la un grup de control din alte zone ale tarii.

"Am constatat ca acesti oameni nu numai ca traiesc mult timp, dar, de asemenea, ei traiesc bine", a declarat Salvatore Di Somma, profesor de la Universitatea La Sapienza din Roma, care a coordonat proiectul intitulat Cilento on Aging Outcomes Study (CIAO). Scoala de Medicina din San Diego a contribuit, de asemenea, la aceasta cercetare.

Bolile tipice ...citeste mai departe despre "Satele din sudul Italiei ar putea detine secretul longevitatii - studiu medical" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#secretul longevitatii Italia studiu , #Stiri Viata sanatoasa