Solarul creste cu 75% riscul de cancer de piele. Ce alte boli mai provoaca - Interviu

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 08:08
3309 citiri
Solarul creste cu 75% riscul de cancer de piele. Ce alte boli mai provoaca - Interviu
Foto: Dr. Lucian Russu

In dorinta de a fi cat mai bronzate multe persoane apeleaza la solar, iar acest lucru nu se intampla doar cand este racoare, ci si in timpul verii.

Insa fiecare sedinta la solar afecteaza mult pielea si creste riscul de a dezvolta in timp cancer. Dr. Lucian Russu, medic dermato-venerolog la clinica Bioderm din Bucuresti si fondator al Asociatiei Melanoma MayDay, a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com ca solarul creste cu 75% riscul de a face cancer de piele.

O problema si mai mare este faptul ca in Romania nu exista nicio reglementare cu privire la utilizarea solarului, ceea ce este foarte periculos, pentru ca oamenii nu sunt constienti de pericolul la care se supun.

Cat de periculos este solarul pentru piele, avand in vedere ca OMS a transmis oficial ca este cancerigen?

Solarul este mai periculos ca expunerea la soare. In general, solarele emite raze de tip UVA, care sunt cunoscute drept mai inofensive decat razele de tip UVB. Cu toate acestea, in ultimii ani, ...citeste mai departe despre "Solarul creste cu 75% riscul de cancer de piele. Ce alte boli mai provoaca - Interviu" pe Ziare.com

#solar cancer piele, #solar risc cancer piele, #cancer piele melanom , #Stiri Viata sanatoasa