Terapia revolutionara care vindeca durerile prin unde de soc a fost descoperita din intamplare

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 10:08
6793 citiri
Terapia revolutionara care vindeca durerile prin unde de soc a fost descoperita din intamplare
Foto: Bio Medica

Afectiunile musculo-scheletice cronice, osificarea defectuoasa a fracturilor, durerile musculare provocate de statul prelungit pe scaun si pozitia defectuoasa, precum si durerile asociate traumatismelor sportive pot fi vindecate acum, in cateva minute, printr-o terapie cu unde de soc, fara sa mai fie nevoie de administrarea de analgezice.

Terapia Shockwave sau terapia extracorporala cu unde de soc a fost introdusa in Europa la inceputul anilor 1990, ca metoda alternativa, non-invaziva si nedureroasa pentru ameliorarea durerii, in detrimentul interventiilor chirurgicale.

Aceasta metoda a fost descoperita din intamplare, medicii observand ca aparatul care "sparge" pietrele renale are ca efect si ameliorarea durerilor la pacientii care se prezentau cu aceasta problema.

Tehnologia cu unde de soc, ale carei efecte benefice au fost dovedite in peste 80% dintre aplicatiile terapeutice indicate, amelioreaza rapid aproape orice fel de durere si reda mobilitatea, fara anestezie, fara a mai fi nevoie de alte medicamente analgezice si, foarte important, fara reactii adverse.

Are aplicatii multiple in ortopedie, recuperare si medicina sportiva, avand ca efecte imbunatatirea metabolismului si microcirculatiei, decalcifierea fibrelor, imbunatatirea productiei de colagen, o componenta esentiala a articulatiilor si cartilagiilor, precum si detensionarea musculaturii.

Tinteste si "impusca" durerea

Aparatele care folosesc aceasta tehnologie functioneaza dupa metoda "Point and Shoot". Adica, unde de soc externe sunt trimise spre zona de disconfort indicata de pacient si de biofeedback, declansand propriile mecanisme de reparare ale organismului si determinand, astfel, procesul de vindecare.

"Tehnologia are in spate cercetari de durata, fiind introdusa in Europa acum trei decenii, ca derivat al litotritiei mecanice - spargerea si faramitarea pietrelor renale cu ajutorul undelor sonice. Unul dintre cele mai avansate aparate care foloseste terapia extracorporeala Shockwave (ESWT) este AR2 Dornier, care spre deosebire de alte tehnologii, produce unde de soc consistente si repetate, pentru un tratament de succes. Principalele avantaje sunt timpul scurt de ameliorare a durerii, efectele adverse minore sau inexistente si timpul redus de tratament (in jur de 20 de minute) ", explica Dr. Cristina Petrovici, medic de familie, pentru Ziare.com.

Alternativa la bisturiu, in cazul fracturilor vindecate defectuos

Terapia cu unde de soc tinteste o gama larga de afe ...citeste mai departe despre "Terapia revolutionara care vindeca durerile prin unde de soc a fost descoperita din intamplare" pe Ziare.com

#Terapia prin unde de soc, #terapie unde soc, #terapie Shockwave , #Stiri Viata sanatoasa