Unde traiesc cei mai grasi romani - statistica pe regiuni

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 15:20
1293 citiri
Unde traiesc cei mai grasi romani - statistica pe regiuni
Foto: Arhiva/Ziare.com

Peste 20% dintre romani (21,3%) cu varsta peste 18 ani sufera de obezitate, arata rezultatele studiului epidemiologic "Obezitatea in Romania", dat publicitatii vineri, intr-o conferinta de presa.

"Prevalenta supragreutatii este de 31,1% si cea a obezitatii 21,3%. Daca adunam aceste procente, vedem clar ca o peste 50% din populatia noastra are o greutate crescuta", a declarat conf. univ. dr. Gabriela Roman, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Obezitatii.

Conform cercetarii, rata obezitatii creste odata cu varsta. Astfel ca la adultii de pana la 39 de ani obezitatea este prezenta in proportie de 9,9%, procentul creste la 30,1% la grupa de varsta 40 - 59 de ani si ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 de ani.

Studiul releva ca rata cea mai mare a obezitatii se inregistreaza in Moldova, unde procentul este de 23,8%, urmata de Oltenia si Muntenia, unde prevalenta obezitatii este de 21,3% si apoi de Banat, Crisana si Transilvania, unde procentul obezitatii este ...citeste mai departe despre "Unde traiesc cei mai grasi romani - statistica pe regiuni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania obezitate, #cei mai grasi romani, #romani greutate regiuni georgrafice, #romani greutate statistici, #moldoveni obezitate , #Stiri Viata sanatoasa