Viciile alimentare: Sunt X si sunt dependent de mancare!

Marti, 04 Martie 2014, ora 12:47
1167 citiri
Viciile alimentare: Sunt X si sunt dependent de mancare!

Exista oameni in cazul carora micile sau marile probleme ale vietii se rasfrang asupra obiceiurilor alimentare.

Astfel, ei ajung ori sa manance prea putin, formandu-si impresia ca sunt mereu prea grasi si ca arata rau (anorexici), ori ajung sa se refugieze in alimente si sa manance compulsiv, adica mai mult decat au nevoie (bulimici).

Persoanele cu tulburari alimentare, fie ca vorbim despre bulimie sau anorexie, sunt uneori victimele dietelor drastice, alteori iau pastile de slabit sau laxative si vomitive.

Oamenii cu tulburari alimentare sunt acaparati de sentimente de vinovatie, dau vina pe ei insisi si au, in majoritatea cazurilor, o stima de sine extrem de scazuta. Asadar, comportamentul alimentar dominat de excese ajunge sa le afecteze nu doar sanatatea fizica, ci si pe cea psihica, iar numarul celor care cauta ajutor este, din nefericire, mic in Romania.

Acest lucru este indicat si de numarul relativ mic de persoane care apeleaza la ajutorul Grupului Anonim pentru ...citeste mai departe despre "Viciile alimentare: Sunt X si sunt dependent de mancare!" pe Ziare.com

#tulburari alimentare anorexie bulimie, #grup anonimi anorexici bulimici, #grup sprijin dependenti mancare , #Stiri Viata sanatoasa