Virusul Zika ar putea cauza o pandemie exploziva - Milioane de oameni ar fi deja infectati

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 11:07
1101 citiri
Virusul Zika ar putea cauza o pandemie exploziva - Milioane de oameni ar fi deja infectati
Foto: Pixabay

Oamenii de stiinta americani au avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sa ia masuri urgente legate de virusul Zika, despre care spun ca are "potentialul unei pandemii explozive".

Intr-un jurnal medical american, acestia s-au adresat OMS, cerandu-i sa invete din lectiile pandemiilor trecute, cum a fost cea de Ebola, si sa formeze un comitet de urgenta, format din experti, informeaza BBC.

Vesti tot mai proaste: Virusul care face ravagii in America Latina s-ar transmite si pe cale sexuala

Acestia mai spun ca un vaccin pentru virusul Zika va fi gata de teste in doi ani, insa ar putea trece si 10 ani pana cand va fi disponibil pe piata.

Medicii au avertizat ca faptul ca OMS nu a actionat de timpuriu in cazul crizei recente de Ebola a dus la pierderea a mii de vieti. Potrivit acestora, o catastrofa similara ar putea aparea si din cauza virusului Zika, daca nu se trece mai repede la actiune.

Virusul care a panicat America a ajuns oficial in Europa

Purtatorul de ...citeste mai departe despre "Virusul Zika ar putea cauza o pandemie exploziva - Milioane de oameni ar fi deja infectati" pe Ziare.com

#virus Zika pandemie, #virus Zika epidemie, #tari raspandire virus Zika, #virus Zika tratament, #virus Zika femei insarcinate , #Stiri Viata sanatoasa