Vrei sa devii eco? Afla 5 pasi simpli pentru o casa "eco-friendly"

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
3183 citiri
Vrei sa devii eco? Afla 5 pasi simpli pentru o casa "eco-friendly"

Ecologia a devenit un mod de viata pentru unii un trend la moda pentru altii. Orice baricada ai alege, iata 5 metode simple de a-ti transforma casa intr-un loc "eco-friendly"

1.Colectarea selectiva a deserurilor

Stiai ca o tona de deseuri de hartie salveaza 5 arbori cu o vechime de 80-100 de ani? Sau ca pentru a se descompune unei pungi de plastic ii trebuie intre 15 si 1.000 de ani?

O solutie la indemana este colectarea selectiva a deseurilor si depozitarea lor in locurile special amenajate.

2.Foloseste o masina de spalat vase

Masina de spalat vase este o solutie ecologica, intrucat foloseste o cantitate mai mica de apa decat cea utilizata la spalatul manual. In timp ce tacamurile de la o masa complexa vor fi spalate cu aproximativ 150 de litri de apa, manual, o masina de spalat vase va folosi doar 10-15 litri de apa.

3.Foloseste prosoape din fibre textile nu din hartie

Incearca sa folosesti cat mai putine prosoape de hartie in bucatarie. Acestea pot fi inlocuite cu prosoape din materiale textile si astfel poti sa contribui la protejarea padurii.

4.Renunta la sticlele din plastic

Foloseste sticla in loc de plastic pentru recipientele tale. Aduna pet-urile si du-le la un centru de reciclare a plasticului. In plus, sunt studii care arata ca sticlele din plastic contin substante pot fi toxice pentru organism.

5.Opteaza pentru sacose din materiale ecologice

In loc sa aduni numeroase pungi de plastic, foloseste sacose din materiale ecologice. Nu vei face rabat la moda, intrucat sacosele din material sunt la moda. Poti opta pentru sacose personalizate, sau modele colorate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ecologie metode, #reciclare selectiva, #colectare selectiva deseuri , #Stiri Viata sanatoasa