Yoga, de la A la Z: Cum sa respiri corect ca sa iti schimbi dispozitia

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 07:53
1278 citiri
Yoga, de la A la Z: Cum sa respiri corect ca sa iti schimbi dispozitia
Foto: Hotpod Yoga

Cu totii avem momente in care ne simtim anxiosi, deprimati sau obositi. Desi cele mai frecvente remedii impotriva acestor stari sunt sportul, meditatia, medicamentele sau o vacanta lunga, putini suntem constienti ca avem la indemana o metoda sigura, eficienta si gratuita - respiratia.

Yoginii stravechi credeau ca avem un numar limitat de respiratii pe parcursul vietii si ca putem sa ne prelungim viata si calitatea acesteia cu ajutorul respiratiei si controlul ei prin tehnici numite pranayama. De-a lungul a mii de ani, yoghinii au creat mai multe astfel de exercitii care modifica intentionat viteza, ritmul si locul respiratiei.

Yoga, de la A la Z: 4 avantaje inedite ale Hotpod Yoga

Respiratia noastra este un indicator al starii noastre de spirit si invers. Cand respiram superficial putem sa ne simtim obositi, plictisiti, fara inspiratie si cu mintea incetosata, iar atunci cand suntem speriati, furiosi sau deprimati, respiratia noastra se schimba.

Pentru a ne simti cel mai ...citeste mai departe despre "Yoga, de la A la Z: Cum sa respiri corect ca sa iti schimbi dispozitia" pe Ziare.com

#Cum sa respiri corect, #tehnici respiratie, #yoga tehnici respiratie , #Stiri Viata sanatoasa