Ce faci cand ai ochii obositi?

Sambata, 16 Martie 2013, ora 00:00
4047 citiri
Ce faci cand ai ochii obositi?
Foto: silhouette.com

Oboseala ochilor poate fi ascunsa prin trucuri de cosmetica, insa nu trebuie sa ignori sfaturile medicilor si specialistilor. Mai exact, vizita o data pe an la oftalmolog dar si pozitia corecta de lucru la calculator si pauzele de cel putin 2-3 minute te-ar putea scuti de o sumedenie de neplaceri.

Daca cearcanele tale sunt generate doar de lipsa de somn si oboseala atunci ele sunt mai usor de ameliorat decat cele genetice sau cauzate de o boala.

In orice caz, trebuie sa tii cont ca, in mediul de business, cearcanele si ochii obositi nu fac impresie buna interlocutorului.

Sfatul medicului pentru sanatatea ochilor

Doamna doctor Yolla Chouk, medic specialist O.R.L Centrul Medical MedLife Victoriei, sustine ca pentru a apara ochii de stresul zilnic la care sunt supusi, trebuie sa ai, in primul rand, o pozitie corecta de lucru la calculator: "Marginea superioara a monitorului sa fie mentinuta la un nivel mai jos decat ochii", puncteaza aceasta.

Mai apoi, nu uita ca trebuie sa lucrezi "cu lumina aprinsa deoarece pupila se micsoreaza si scade cantitatea de raze ultraviolete patrunse in ochi."

O alta regula de baza este vizita periodica la oftalmolog. "Acesta poate descoperi unele tulburari de refractie ce necesita corectie optica", sustine medicul.

In plus, nu uita ca lentilele antireflex sunt si ele utile: previn patrunderea unui procent mare de raze nocive.

Pauzele de lucru sunt extrem de importante, subliniaza medicul MedLife: "La doua ore de lucru se face o pauza de doua-trei minute pentru relaxarea ochilor".

"Si, desigur, nu uitati sa clipiti suficient", concluzioneaza acesta.

Sfatul specialistului pentru sanatatea si frumusetea ochilor

Si Monica Muntz, reprezentant Lentile-Contact.com, vorbeste despre vizita obligatorie la un control pentru ochi.

"Avem doua solutii. Una dintre acestea tine de igiena sau educatia sanitara: sa prevenim in loc sa tratam. Mai clar: sa mergem odata pe an la control de specialitate si sa purtam consecvent ochelarii sau lentilele de contact prescrise. In Marea Britanie retetele de ochelari sau lentilele de contact sunt valabile doar 1 an", puncteaza aceasta.

Ca si doctorul oftalmolog, Muntz puncteaza nevoia unei pauze de "deconectare" de monitor:

"Alta solutie tine de odihna ochilor: la fiecare ora de stat in fata unui computer, sa ne ridicam si sa privim 5 minute la distanta, afara. Daca e o solutie nerealizabila, atunci sa le acordam ochilor nostri minim 40 de minute - in fiecare seara sau cel putin la sfarsit de saptamana - de plimbare in aer liber si nepoluat, drumetia pe munte, dealuri sau campii care ne pot readuce somnul odihnitor de noapte", a declarat aceasta pentru Business24.

In continuare, ea te sfatuieste sa ajuti organismul asigurandu-i permanent alimentatia corecta si, nu in ultimul rand, completand periodic cu suplimente nutritive si vitamine, doar dupa recomandarea primita de la medicul specialist.

"De aceea am decis sa le comercializam si noi, in plus fata de lentilele de contact si solutiile aferente", spune specialistul.

Cum sa ai ochi odihniti, fara cearcane

Despre o alimentatie corecta si nu numai, vorbeste si Mirela Paduraru, consilier in estetica si Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional.

Ea a alcatuit pentru tine un ghid de cativa pasi, tratamente pentru ochi, dar si trucuri "de urgenta" pentru calatorii:

In primul rand, nu uita sa tehidratezi corespunzator. Bea din ora in ora, de cand te trezesti, un pahar de apa plata, la temperatura ambientala si descreste consumul de apa spre seara, inainte de culcare.

Apoi, incearca sa inlocuiesti cafeaua cu infuzie de ceai verde. Daca totusi nu poti renunta la cafea, macar asigura-te ca te vei hidrata corespunzator inainte si dupa ce o savurezi. Pliculetele de ceai verde folosite la prepararea infuziei, pastreaza-le la frigider peste noapte si dimineata aplica-le pe ochi timp de 10 minute. Efectul instant de prospetime si privire luminoasa este garantat.

Nu in ultimul rand, odihneste-te suficient. Desi fiecare organism are propriile necesitati, se pare ca somnul neintrerupt de la ora 22 pana la ora 6 dimineata este cel mai odihnitor somn.

Urmatorul pas ar fi demachierea ochilor cu un demachiant special de ochi. Cauta un demachiant pentru ochi sensibili si demachiaza ochii delicat, fara sa tragi de piele sau sa insisti prea mult.

Dupa demachiere, foloseste o crema speciala contur de ochi. Cauta creme cu textura fina, usoara, cu aport de acid hialuronic, apa termala, cafeina, Ca, Mg, vitaminele A, C si E, testate oftalmologic.

Poti incerca si un tratament de ochi saptamanal la tine acasa. Demachiaza ochii cu un demachiantul pentru ochi sensibili. In pozitia culcat pe spate, aplica pe pleoape pliculetele de ceai verde folosite la infuzie sau comprese cu infuzie de albastrele, racita ulterior la frigider. Relaxeaza-te timp de 10 minute, eventual ascultand muzica. Efectueaza apoi un masaj usor, circular al ochilor, cu ulei de migdale presat la rece sau ulei de macese bio.

In cazul in care ai nevoie de un truc de urgenta pentru calatorii, imprumuta doua linguri pe care le lasi la frigider peste noapte. Dimineata aplica-le pe pleoape si zona perioculara timp de 10 minute. Pulverizeaza apoi ochii cu apa termala si aplica crema ta speciala de ochi.

#tratament ochi obositi, #ce faci cand ai ochi obositi, #sfaturi doctor ochi obositi , #Tratamente