Cercetatorii au obtinut "elixirul tineretii" din crustacee. Creste speranta de viata cu 10%

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 08:43
1735 citiri
Cercetatorii au obtinut "elixirul tineretii" din crustacee. Creste speranta de viata cu 10%

O pastila obtinuta din cochilia unor crabi, homari si creveti prelungeste speranta de viata cu circa 10%, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii elvetieni.

Din aceste cochilii s-a obtinut glucozamina, supliment alimentar considerat un fel de "elixir al tineretii", conform Mediafax.

Studiul, realizat pe soareci, a fost coordonat de biochimistul Michael Ristow de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich si a fost publicat in revista Nature Communications, relateaza dailymail.co.uk.

Soarecii din acest studiu au trait in medie cu 10% mai mult

Daca acelasi procent ar fi transpus asupra sperantei de viata de la oameni, aceasta ar creste in medie cu opt ani.

Cercetatorii elvetieni au adaugat glucozamina in dieta zilnica obisnuita a soarecilor batrani si au comparat apoi speranta de viata a acestora cu aceea a soarecilor care nu au primit acest supliment.

Coordonatorul studiului considera ca glucozamina face organismul sa creada ca primeste o dieta saraca in carbohidrati si bogata in proteine. Aceasta substanta creeaza o serie de aminoacizi pe care organismul ii confunda cu proteine.

Ca urmare, organismul incepe sa "arda" mai multe proteine, greutatea corporala ramane la valori scazute, iar organismul este astfel protejat in fata unor afectiuni grave, precum hipertensiune si diabet.

Suplimentele pe baza de glucozamina este un remediu popular contra artritei

Suplimentele pe baza de glucozamina, disponibile in magazine, reprezinta deja un remediu popular contra artritei si inregistreaza vanzari anuale estimate la 41,6 milioane de lire sterline in Marea Britanie.

Glucozamina ajuta organismul sa produca lichid sinovial, care lubrifiaza incheieturile si ajuta cartilagiile sa se regenereze. Daca aceste cartilagii nu se regenereaza, oasele din incheieturi se freaca mai mult unele de altele, provocand artrita - o boala ce creeaza inflamatii si dureri la nivelul incheieturilor.

Organismul produce pe cale naturala glucozamina, insa cantitatea sintetizata incepe sa scada dupa varsta de 45 de ani.

Glucozamina ar putea avea si un efect antiinflamator similar cu acela generat de aspirina, dar fara efectele adverse pe termen lung ale acesteia, precum hemoragiile stomacale.

Totodata, glucozamina stimuleaza un proces din organismul uman denumit autofagie, potrivit unui studiu publicat in 2013 in revista Arthritis and Rheumatism.

Autofagia este un proces in cadrul caruia celulele isi consuma propriile deseuri toxice. Daca acest proces inceteaza, celulele mor. Potrivit oamenilor de stiinta, intensitatea procesului de autofagie scade odata cu inaintarea in varsta. Ridurile, deficientele auditive si cancerul ar reprezenta astfel un rezultat al incetinirii autofagiei si al acumularii de deseuri toxice in interiorul celulelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#studiu sanatate, #remediu sanatate , #Tratamente