Hemoroizii - Pericolul de la birou despre care nu ne vorbeste nimeni

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 11:01
6094 citiri
Hemoroizii - Pericolul de la birou despre care nu ne vorbeste nimeni

8 sau chiar mai multe ore petrecute la birou, pe scaun, in fata laptop-ului, incercand sa termine cat mai multe task-uri. Asa arata o zi de munca pentru 5 din 10 romani. Daca si tu faci parte dintre acestia, te-ai gandit vreodata ca acest stil de viata iti poate afecta organismul?

Dr. Danut Andronesi de la Clinica OK Medical, clinica specializata in tratamentul hemoroizilor, ne vorbeste despre o afectiune medicala pe care putini o asociaza cu statul la birou, dar care este puternic influentata de cele 8 ore petrecute la munca.

Ce sunt hemoroizii?

Cea mai frecventa afectiune care apare din cauza petrecerii unui timp indelungat pe un scaun, atat la barbati, cat si la femei, sunt hemoroizii. Aceasta afectiune, netratata la timp, poate produce numeroase complicatii.

Hemoroizii sunt o boala care se manifesta prin umflarea vaselor de sange la nivelul canalului anal, pe ultimii trei-patru centimetri ai tubului digestiv. Persoanele sedentare sunt cele mai predispuse la boala hemoroidala, iar aceasta afectiune poate sa apara si la varste tinere, desi este considerata o boala a "batranetii".

Hemoroizii pot fi de doua feluri:

Hemoroizii interni - se afla in interiorul canalului anal, nu sunt vizibili si nu provoaca dureri (in faza incipienta) ;

Hemoroizii externi - sunt hemoroizi interni care au crescut atat de mult ca au ajuns si la anus. Acestia sunt vizibili si palpabili.

Cauzele aparitiei hemoroizilor

Cauza principala a aparitiei hemoroizilor o reprezinta cresterea presiunii in venele regiunii anorectale.

Pe langa statul prelungit pe scaun, alti factorii care determina aparitia hemoroizilor sunt:

* Constipatia;

* Ridicarea de greutati mari;

* Sarcina;

* Sedentarismul;

* Varsta inaintata.

Simptome

Atunci cand prezentati unul dintre aceste simptome, este necesara vizita la medicul specialist:

* Durere in timpul scaunului, atunci cand hemoroizii ajung afara din anus;

* Senzatie de jena cand stai jos sau cand te misti;

* Prurit - mancarime la nivelul anusului;

* Scurgeri de mucus, cu sau fara sange, pe lenjeria intima.

Cum poate duce munca de birou la aparitia hemoroizilor

Daca ai un loc de munca de birou si petreci cel mai mult timp pe scaun, exista riscul de aparitie a constipatiei cronice si a senzatiei de incordare atunci cand folosesti toaleta.

In plus, vei pune mai multa presiune asupra vaselor de sange din zona anala, cauza principala a aparitiei hemoroizilor.

Nu sta pe loc prea mult timp si incearca sa iei o pauza de 5 minute la fiecare ora, in care poti sa te plimbi. In acest fel presiunea exercitata asupra vaselor de sange este micsorata, iar riscul de aparitie al hemoroizilor este diminuat.

Daca trebuie sa stai in sezut pentru o perioada prelungita de timp si scaunul de la locul de munca nu este suficient de confortabil, foloseste o perna mica pe care sa te asezi.

Nu amana vizita la toaleta, deoarece, controland nevoia de a defeca, vei pune mai multa presiune asupra venelor din jurul anusului.

Stresul, boala secolului 21, tot mai intalnita la cei care lucreaza la birou, nu provoaca aparitia hemoroizilor, insa poate amplifica boala hemoroidala.

Gaseste o activitate care te calmeaza (bea un ceai, citeste revista preferata) si, daca este necesar, ia-ti doua-trei zile libere de la locul de munca, pana cand nivelul de stres coboara.

Persoanele cu o stare buna de spirit se vindeca de hemoroizi mult mai repede decat persoanele stresate.

Cum tratezi hemoroizii?

Desi sunt tot mai prezente "unguentele minune" ce vindeca aceasta boala, vizita la medicul proctolog este cel mai bun tratament pentru hemoroizi.

In cadrul clinicilor OK Medical, medicii specialisti folosesc cu succes ligaturarea hemoroizilor asociata cu fototermocoagularea in spectru infrarosu, o metoda revolutionara pentru tratamentul minim invaziv al hemoroizilor fara durere si fara intreruperea activitatilor cotidiene.

Ligaturarea (strangularea) hemoroizilor cu inele de latex se efectueaza la hemoroizii interni. Cu ajutorul unui dispozitiv special, se aseaza la baza hemoroidului un inel elastic din latex care impreuna cu fototermocoagularea in spectru infrarosu, intrerupe progresiv alimentarea hemoroidului cu sange si, in cele din urma, duce la disparitia lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hemoroizi tratament, #ligaturare hemoroizi, #hemoroizi fara operatie , #Tratamente