Intinde mana cu incredere. Specialistii au grija de pielea ta

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 00:00
3173 citiri
Intinde mana cu incredere. Specialistii au grija de pielea ta

Mainile sunt, alaturi de ten, o carte de vizita importanta pe care o intinzi partenerilor de afaceri. Si pentru ca specialistii au constientizat asta, au creat tratamente tot atat de complexe pentru maini, ca si pentru fata.

Injectiile cu acid hialuronic te ajuta sa "intineresti", inclusiv daca sunt aplicate pe maini, la fel cum tratamentele cu IPL sau "Terapia Vampir" pot da roade pentru tine.

Business24 i-a intrebat pe cativa specialisti in medicina si frumusete ce ar trebui sa faci pentru ca mainile tale sa arate impecabil, in plus fata de vizita regulata la cabinetul de cosmetica, pentru manichiura.

"Pentru multe femei, mainile pot fi o expresie a varstei reale, tradand trecerea timpului. Varsta si expunerea la soare pot cauza imbatranirea prematura a mainilor. Tegumentul e mai lax, se subtiaza, pot aparea riduri si pete de varsta, se pierde aspectul neted si catifelat", explica Dr. Monica Darmanescu, specialist la centrul medical Miko Med.

"Dupa fata, mainile reprezinta cea mai expusa zona a corpului, si deci, cea mai predispusa procesului de imbatranire, din cauza factorilor externi precum soarele, vantul etc.", completeaza Dr. George Ciolacoff de la City Dent.

Cauzele sunt confirmate si de medicul dermatolog Dr Viviana Iordache, care explica faptul ca "este adevarat ca mainile ne tradeaza cel mai repede varsta. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca sunt cele mai expuse la soare (pe fata mai dam cu creme de fotoprotectie), la variatii de temperatura, la factori chimici agresivi (sapunuri si in special lichide, detergenti, dezinfectanti) iar in al doilea rand nu le ingrijim corect."

Potrivit medicului Miko Med, "rejuvenarea mainilor e o optiune potrivita daca simti ca mainile tale pot beneficia prin imbunatatirea tonusului cutanat si a uniformizarii aspectului pielii. Medicul analizeaza mainile pentru a identifica tipul de piele, textura si grosimea si propune un plan de tratament, discuta impreuna cu pacienta mai multe optiuni."

Rejuvenarea mainilor presupune utilizarea mai multor tehnici care se adreseaza atrofiei, ridarii si aparitiei petelor pigmentare.

Foto: thenaturedoctor.com

Este injectia cu acid hialuronic o solutie?

"Da, tratamentele cu acid hialuronic sunt recomandate adultilor de orice varsta, dar cu precadere dupa varsta de 35 ani, indiferent de zona in care acesta se doreste a fi injectat (fata, gat si decolteu, maini)", spune medicul City Dent, care recumanda pentru intinerirea mainilor si terapia PRP (Terapia Vampir).

"Rolul acidului hialuronic este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea. Efectele sale extraordinare de umplere a ridurilor si de netezire au fost demonstrate clinic, inclusiv in cazul pielii dorsale a mainilor", explica Dr. George Ciolacoff.

De parere ca optiunile de tratament sunt individualizate este si Dr. Monica Darmanescu. "Daca varsta sau factorii ereditari ofera un aspect 'osos' sau cu vene proeminente, fillerele cu acid hialuronic pot fi necesare pt a adauga volum; acestea se injecteaza pentru a reface zonele cu volum deficitar de la nivelul mainilor", continua aceasta.

Mai departe, "peelingul chimic, IPL sau rejuvernarea laser sunt utilizate pentru ridurile fine, neuniformitatilor de culoare, afectare actinica (datorata expunerii prelungite la soare), sau asa zisele 'pete de varsta'.

Nu in ultimul rand, IPL, sau fotointinerirea cu lumina intens pulsata, stimuleaza productia de colagen, acid hialuronic si elastina. Petele pigmentare se reduc, tegumentul devine mai luminos, tonic, ferm, cu textura mult imbunatatita, explica specialistul Miko Med.

Pentru a se vedea efectul, insa, e nevoie de cateva sedinte spatiate la patru-sase saptamani, spune acesta. "Uneori, in cazul venelor proeminente se poate utiliza scleroterapia pentru imbunatatirea aspectului mainilor", sustine Dr. Monica Darmanescu.

Foto: bautystylo.com

Efecte adverse la tratamentul cu acid hialuronic pe maini

Potrivit specialistului, "imediat dupa procedura pot sa apara edem, uneori mici vanatai, insa activitatea poate fi reluata in cateva ore.

Ingrijirea post tratament presupune evitarea expunerii la soare si folosirea cremelor ecran solar. Pentru a prelungi efectele rejuvenarii e de preferat sa evitati expunerea la soare, folosirea cremelor ecran solar fiind obligatoriu".

Cu toate acestea, "acidul hialuronic nu se obtine din regnul animal, riscul transmiterii unor boli sau reactii alergice fiind foarte redus. In plus, acidul hialuronic s-a dovedit a fi foarte durabil in comparatie cu alte produse cum ar fi colagenul sau grasimea", spune medicul City Dent.

Foto: BeautySaloon

Cat dureaza efectul acidului hialuronic

Efectul tratamentelor cu acid hialuronic dureaza intre trei luni si un an, spune Dr. Monica Darmanescu. Potrivit acesteia, tratamentul se poate repeta de cate ori e nevoie.

Rezultatul obtinut este natural si de lunga durata: vei vedea efectele intre sase si 12 luni, sau chiar mai mult, de la pacienta la pacienta, te linisteste Dr. George Ciolacoff, care te sfatuieste sa ceri o parere medicului estetician in functie de ce anume le deranjeaza si cu siguranta vor exista solutii adecvate si personalizate.

#injectii acid hialuronic, #ingrijire maini acid hialuronic, #injectii maini acid hialuronic, #ingrijire maini , #Tratamente