Ventuzele medicinale, instrumente vechi, cu multe utilizari moderne

Luni, 11 Iulie 2016, ora 10:54
5866 citiri
Ventuzele medicinale, instrumente vechi, cu multe utilizari moderne

In fiecare zi trebuie sa ne ingrijim de sanatatea noastra, dar nu ar trebui sa exageram nici cu tratamentele medicamentoase. Acestea sunt singura solutie in cazul bolilor, dar multe dintre ele au si efecte secundare si chiar specialistii recomanda atentie in cazul lor. Cu atat mai mult, medicamentele mai pot fi lasate la o parte atunci cand vorbim despre prevenirea unor afectiuni si nu despre tratarea lor. In acest caz, remediile alternative raman printre cele mai bune. Aici nu vorbim vorbim despre tratamente homeopate, extrem de contestate, ci pur si simplu despre cele naturiste sau traditionale, acceptate chiar si in multe comunitati stiintifice, un exemplu fiind ventuzele pentru masaj.

Tratamentul cu ventuze, o recomandare pretioasa

Ventuzele sunt folosite de sute de ani, atat de medicii chinezi cat si de cei din cele doua Americi. In plus, aceasta practica a intrat si la noi in tara in urma cu multe decenii, existand chiar si astazi cativa practicanti. Poate ca si tu ai vazut asta la bunici, dar cel mai probabil a trecut mult timp de atunci. Tratamentul cu ventuze nu presupune niciun pericol pentru sanatate, aducand doar avantaje. Cu toate acestea, multe persoane se feresc pentru ca lasa urme.

Ventuzele traditionale sunt cele din sticla. Acestea se aplica pe piele, de cele mai multe ori fiind incalzite in prealabil. Astfel, se formeaza un efect de vacuum, care extrage aerul din interiorul lor. Impreuna cu acesta este ridicata si pielea precum si muschii superficiali ceea ce ajuta la imbunatatirea circulatiei limfei care se strange sub piele si astfel se poate elimina raceala. Mai mult decat atat, ventuzele din sticla sunt folosite si in combaterea durerilor musculare. O forma mai bizara, dar rar utilizata la noi, este cea a masajului umed, caz in care pielea este intepata cu un ac, pentru a curge si sange. Cum insa practic ridica niste pericole si era, sa recunoastem, destul de dificila, ea mai este folosita in putine parti ale lumii.

Totusi, chiar daca utilizarea ventuzelor din sticla nu presupune vreun pericol, acestea lasa totusi niste urme, pielea invinetindu-se destul de rau. Si tocmai de aceea, cei care lucreaza in acest domeniu au cautat un material alternativ pentru mai multa siguranta. Asa au ajuns la silicon.

Masajul cu ventuze, o solutie moderna la probleme de cand lumea

Masajul cu ventuze din silicon actioneaza mai putin ca un tratament impotriva unor boli si mai mult ca o metoda destul de ieftina si sigura de a lupta impotriva durerilor musculare, a oboselii si a stresului. In plus, exista si cateva utilizari mai deosebite, despre care vom vorbi mai tarziu.

In primul rand, acestea nu mai lasa urme atat de evidente, ceea ce este un mare avantaj in zilele noastre. Daca bunicile noastre purtau haine care mai mult ascundeau, astazi nu prea te poti afisa cu niste pete destul de mari, pentru ca lumea isi va face o idee gresita. Ventuzele din silicon sunt mai moi si maleabile, astfel incat ele nu pun o presiune atat de mare pe piele. In plus, pot fi miscate cu usurinta, ceea ce este un alt avantaj, creand cu adevarat senzatia de masaj. Nu in ultimul rand, ele sunt si transparente, astfel incat cel care le foloseste sa poata vedea daca pielea incepe sa isi schimbe culoarea si sa termine masajul (daca vezi pe piata ventuze colorate, dar prin care se poate vedea, nu este nicio problema, pentru ca au aceleasi proprietati).

Utilizarea ventuzelor pentru masaj este una destul de variata, in sensul ca ele pot fi utilizate pentru intreg corpul. Specialistii in aceasta tehnica de masaj, precum cei de la YaNNo.ro spun totusi ca nu este vorba despre aceleasi ventuze, asa ca ar fi bine sa aveti grija ca maseorul la care mergeti sa cunoasca si el diferenta. Ventuzele sunt de mai multe tipuri, specializate pe cate o parte a corpului.

Asadar, cele mai mari dintre ele sunt destinate utilizarii la nivelul picioarelor si a spatelui. Acestea au diametrul superior pentru ca si suprafetele care trebuie sa fie acoperite sunt mai mari. Urmeaza ventuzele medii, potrivite pentru masarea mainilor si a pieptului. Cand deja se ajunge la zonele sensibile, ventuzele devin din ce in ce mai mici. Cele pentru fata pot fi folosite si pentru gat, dar nu fac fata in alte zone si nici nu este recomandat sa fie utilizate alte tipuri de ventuze pentru zona fetei.

In final, ajungem si la cele mai mici ventuze de pe piata, cele destinate masajului ochilor. Si daca va intrebati care ar fi rostul unei astfel de activitati, expertii spun ca este una dintre cele mai bune recomandari pentru cei care sufera din cauza durerilor de cap, de insomnii sau care se simt foarte obositi. Este o tehnica putin periculoasa, asa ca poate sa fie pusa in practica la domiciliu, dar lasata in grija unui specialist cu experienta, pentru efecte imbunatatite.

Un ultim tip de masaj, cel anticelulitic

Modelul de ventuze pentru masaj anticelulitic sunt o inventie ceva mai nou, pentru ca si masajul impotriva celulitei este mai nou. Dar cei care il practica si o buna parte din femeile care au apelat la o astfel de tehnica il lauda foarte mult. Acesta poate sa fie aplicat si acasa, dar si la un salon de masaj, cu sau fara uleiuri specializate (desi utilizarea acestora este si ea recomandata). In plus, nu exista riscuri (poate cu exceptia invinetirii, dar in mainile unui expert, astfel de intamplari nefericite sunt excluse).

Nu in ultimul rand, trebuie sa spunem ca ele se gasesc la set si un pachet contine ventuze de mai multe marimi (cum celulita apare picioare, pe solduri sau fese, era nevoie de ventuze diferite, asa cum sunt si cele destinate masajului obisnuit). Iar setul nu este foarte scump si cu siguranta te va servi pentru un timp destul de indelungat. YaNNo.ro este un magazin online de unde puteti achizitiona ventuze pentru masaj de diferite modele si culori.

In concluzie, ventuzele pentru masaj reprezinta o solutie chiar foarte buna. Nici nu ar trebui sa te temi, pentru ca ea nu presupune nici un risc. Pana la urma, vorbim despre un masaj normal, facut doar cu alte instrumente. Pericolele vechi au fost inlaturate si tot ce mai ramane in acest moment este o metoda simpla si la indemana, atat din punct de vedere financiar, cat si ca utilizare.

#ventuze medicinale, #tratament ventuze , #Tratamente