Buget 2013 - Ponta in fata parlamentarilor: Sustin cota unica, vom gasi alte resurse bugetare

Marti, 05 Februarie 2013, ora 11:09
2206 citiri
Buget 2013 - Ponta in fata parlamentarilor: Sustin cota unica, vom gasi alte resurse bugetare

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in fata plenului reunit, ca sustine neconditionat cota unica de impozitare de 16%, in ciuda faptului ca este social democrat si ca, teoretic, agreaza o impozitare diferentiata.

"Nu ascund ca, fiind social democrat, cred in impozitarea diferentiata. Insa intelegerea politica pe care s-a bazat formarea USL se reliefeaza in acest buget. Imi doresc ca mesajul pentru mediul de afaceri sa compenseze ceea ce din punctul de vedere al unui social democrat este mai putin binevenit", a declarat Victor Ponta.

"Mentinem cota unica. Vrem sa gasim alte resurse bugetare".

Care sunt cifrele bugetului pentru 2013

Premierul a tinut parlamentarilor un discurs in care a subliniat importanta revenirii salariilor in zona bugetara, a indexarii pensiilor cu 4%. Oficialul a mai spus ca bugetul pentru 2013 este unul care va fi favorabil investitiilor.

"Veti regasi in bugetul actual o suma superioara pentru investitii, cu alta filosofie, cu accentul nu catre finantarile de la bugetul de stat, care s-au dovedit clientelare, de interes politic, care nu au produs nimic pentru societate. Ne vom orienta catre acele proiecte finantate din programe europene si din fonduri rambursabile", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a amintit parlamentarilor ca proiectul de buget este discutat, negociat si agreat cu partenerii internationali ai Romaniei, Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

"Este primul an dupa 2007 cand Romania s-a incadrat in norma europeana de deficit sub 3%. Ne imprumutam cu costuri cat mai mici. O mare parte din sumele pe care bancile le imprumutau statului raman la mediul privat", a spus Victor Ponta.

Bugetul pe 2013: Ce modificari exista fata de bugetul executat in 2012

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului s-a intrunit marti, la ora 10.00, pentru dezbaterea proiectului legii bugetului de stat si cel al legii bugetului de asigurari sociale pe anul 2013.

Proiectul de lege a bugetului de stat pentru 2013 a fost adoptat vineri de Comisiile parlamentare reunite de buget-finante cu 23 voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri.

Proiectul de buget pe anul 2013 este fundamentat pe un Produs Intern Brut de 623,314 miliarde lei, o crestere economica de 1,6%, o inflatie medie anuala de 4,3%, un curs mediu de 4,5 lei/euro si un deficit bugetar de 2,1% din PIB - 13,394 miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta buget 2013, #Victor Ponta parlamentari buget 2013, #Victor Ponta cota unica impozitare, #Victor Ponta marire pensii salarii , #Guvern