Cristian Socol: Guvernul nu va taxa suplimentar veniturile PFA in 2014

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 08:37
1514 citiri
Cristian Socol: Guvernul nu va taxa suplimentar veniturile PFA in 2014

Guvernul Ponta nu are in vedere, in acest an, implementarea unui nou sistem al contributiilor sociale obligatorii si nici extinderea bazei de calcul a acestora asupra veniturilor realizate de persoanele fizice care desfasoara activitati independente, a declarat marti seara Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta.

"Este o discutie care se repeta an de an fara a avea nicio fundamentare reala in politicile fiscale propuse de Guvern. Viziunea noastra este de a impulsiona cresterea economica si crearea de locuri de munca prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit si reducerea CAS de la 1 iulie 2014. In plus, va fi curatat sistemul de taxe parafiscale prin eliminarea a 70 taxe care nu se justifica din punct de vedere economic si fiscal", a aratat sursa citata.

Premierul Victor Ponta sustinea, la sfarsitul lunii trecute, ca reducerea contributiei de asigurari sociale (CAS) la angajator se afla in topul listei subiectelor care vor fi abordate in cadrul intalnirii de la inceputul lunii iunie cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

In prezent, cotele de contributii de asigurari sociale platite de angajator sunt: pentru conditii normale de munca (pensii) - 20,8%, asigurari de sanatate - 5,2%, fond concedii si indemnizatii - 0,85%, fond de somaj-0,5%, fond de garantare a creantelor salariale - 0,25%.

Angajatul plateste contributii sociale astfel: asigurari de sanatate - 5,5%, fond de somaj - 0,5% si contributii la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii) - 10,5%.

#veniturile PFA, #taxe impozite Romania, #taxa venituri PFA , #Guvern