Dragnea vrea angajarea raspunderii pe trei legi. Ponta se opune, dar discutia continua

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 20:11
960 citiri
Dragnea vrea angajarea raspunderii pe trei legi. Ponta se opune, dar discutia continua

Vicepremierul Liviu Dragnea a propus Guvernului angajarea raspunderii pe trei legi, respectiv descentralizarea, functionarul public si administratia publica, dar premierul Victor Ponta s-a opus invocand practica fostului Cabinet, tema urmand sa mai fie discutata la nivel politic.

Surse participante la sedinta de guvern au declarat ca premierul Ponta s-a opus ideii ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea simultan pe un pachet de trei legi, motivand ca aceasta a reprezentat o practica a Cabinetului Boc si ca el vrea sa evite asemanarea cu fosta guvernare.

"Discutia din sedinta de guvern pe aceasta tema s-a terminat cu opozitia premierului, dar o decizie finala va fi luata dupa ce subiectul va fi din nou analizat la nivel politic, in USL", au adaugat sursele citate de Mediafax.

In urma cu o saptamana, dupa ce a prezentat parlamentarilor USL proiectul descentralizarii, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca, odata cu angajarea raspunderii Guvernului pentru acest document, vor mai fi modificate atat Legea functionarului public, cat si Legea administratiei publice.

"Am discutat, de asemenea, ca, odata cu angajarea raspunderii, sa nu ne agajam raspunderea numai pe proiectul descentralizarii, ci si pe un pachet minim de legi privind reforma administratiei, adica sa adoptam niste modificari si la Legea Statutului functionarului public, si la Legea administratiei locale", a spus atunci Dragnea.

Intrebat de ce a optat Guvernul pentru a modifica aceste legi prin angajarea raspunderii, Dragnea a precizat ca este vorba un prilej in care Executivul isi poate angaja raspunderea pentru un pachet de reforma mai mare decat descentralizarea, cele doua legi fiind legate de procesul de descentralizare.

Vineri, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament la jumatatea lunii noiembrie, facand referire numai la proiectul de lege privind descentralizarea administratiei publice.

#asumare raspundere descentralizare, #descentralizare Dragnea, #regionalizare Dragnea , #Guvern