Guvernul achita 30-32 milioane euro pe subtraversari pentru ursi, pe autostrada Lugoj-Deva

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 16:55
1547 citiri
Guvernul achita 30-32 milioane euro pe subtraversari pentru ursi, pe autostrada Lugoj-Deva

Subtraversarile pentru ursi care vor fi construite pe tronsonul de autostrada Lugoj-Deva vor costa Guvernul intre 30 si 32 de milioane de euro, a declarat premierul Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca a fost deschis, luni, tronsonul de autostrada Lugoj-Deva, conform planului, si daca a fost obtinut avizul de mediu, Ponta a raspuns ca da.

"Sunt 37 de kilometri, CNADNR m-a instiintat foarte clar ca astazi se deschide Lotul 1, 27 plus 10 kilometri - 37", a spus premierul.

De asemenea, seful Guvernului a precizat ca a fost obtinut si avizul de mediu pentru aceasta lucrare.

"S-a dat avizul de mediu. Pentru cunostinta dumneavoastra, o sa ne coste vreo 30 de milioane de euro subtraversarile pentru ursi. Dumneavoastra puteti sa zambiti, eu nu pot sa zambesc, dar asta e realitatea. Da, trebuie sa facem niste subtraversari, costa vreo 30, 32 de milioane de euro toate acele lucrari", le-a mai spus Ponta jurnalistilor.

In luna septembrie, Ponta a declarat ca tronsonul de autostrada din regiunea Deva finantat din fonduri UE nu poate fi facut pentru ca nu are aviz de mediu, deoarece nu s-a luat in calcul proiectarea unei subtraversari ecologice pentru ursi.

Nu reusim sa semnam, pe bani europeni, un tronson de autostrada in regiunea Deva pentru ca n-am facut subtraversarea pentru ursi. Probabil ca pare comic, dar nu e nimic comic in chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru ca trebuie sa facem o subtraversare ecologica pentru ursi. Iubesc ursii, iubesc toate animalele, dar trebuie sa facem si autostrazi ca oamenii sa traiasca in tara asta, sa nu mai moara pe drumuri in accidente de masina, sa putem sa ne dezvoltam economic, sa facem niste lucruri ca sa ne folosim tara asta bogata, sa ne-o folosim bine, pastrand in acelasi timp cat mai mult din natura", a spus primul-ministru.

#autostrada traversare ursi, #fonduri pasaje ursi Lugoj, #autostrada Lugoj Deva , #Guvern