Guvernul vrea sa infiinteze o agentie pentru atragerea investitiilor

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 16:22
1439 citiri
Guvernul vrea sa infiinteze o agentie pentru atragerea investitiilor

Guvernul isi propune sa infiinteze o agentie pentru atragerea investitiilor, atat autohtone, cat si straine, a declarat Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, intr-un interviu video acordat Agerpres, care va fi difuzat marti.

"Dorim crearea unei agentii de atragere a investitiilor - nu numai investitii straine, ci si investitii autohtone -, pentru ca nu trebuie sa facem tratament discriminatoriu intre investitiile straine si investitiile romanesti. Pana la crearea acelei agentii care va fi compatibila ca organizare si ca structura cu ceea ce se intampla in Ungaria, Polonia, Slovacia, in toate tarile din clusterul nostru, initiem deja demersuri pentru parteneriate strategice cu firmele care investesc in Romania. Dorim modificarea de paradigma, in sensul ca birocratia o putem reduce si prin pastrarea de contact permanent cu aceste firme", a sustinut Cristian Socol.

El a explicat ca in cadrul agentiei vor activa "manageri de proiect" si fiecare dintre ei va tine legatura cu investitorii dintr-un anumit sector.

"In cadrul acestei agentii, fiecare manager de proiect va avea un anumit sector, dintre sectoarele pe care le definim strategice si se va ocupa de investitorii din acel sector, astfel incat sa trecem peste ceea ce corect se definea ca fiind proceduri birocratice si care maresc costurile de tranzactii ale firmelor", a detaliat Socol.

El a mai amintit ca, pentru a reduce din birocratia imputata de oamenii de afaceri straini, Registrul Comertului a comasat anumite taxe pe care investitorii le plateau la infiintarea unei firme.

"Suntem in dezbateri cu Registrul Comertului pe propunerea de a se implementa crearea unei firme in 24 de ore, cu anumite conditii de validitate a actelor, de corectitudine a informatiilor transmise", a adaugat Socol.

De asemenea, el spus ca Executivul ar intentiona sa creeze un departament de incurajare a start-up-urilor, care sa aiba finantare din fonduri europene, masura ce i-ar ajuta pe tineri sa faca afaceri.

#atragere investitii Romania, #investitii Romania Guvern, #infiintare agentie atragere investitii , #Guvern