Mediul privat reactioneaza: Cresterea salariului minim de 800 de lei este benefica

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 16:40
2302 citiri
Mediul privat reactioneaza: Cresterea salariului minim de 800 de lei este benefica

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) saluta initiativa Guvernului de majorare a salariului minim din mediul privat la 800 de lei si precizeaza ca aceasta masura va incuraja activitatea din mediul privat.

ACPR mentioneaza, intr-un comunicat, ca mediul privat este cel mai mare contributor la PIB-ul Romaniei, pentru ca stimuleaza cresterea consumului, dar ajuta si la cresterea veniturilor la bugetul de stat.

"Suma de 800 de lei este plafonul maxim pe care mediul privat si-l putea permite in cresteri salariale in anul 2013 care se anunta la fel de dificil ca si perioada anterioara.

Totusi, masura reprezinta o necesitate pentru puterea de cumparare a angajatilor din sectorul privat, afectata serios in anii crizei de inflatie si de diminuarea directa a salariilor" se arata in comunicatul ACPR.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca intentioneaza sa majoreze salariul minim cu 100 de lei, pana la 800 de lei si ca va cere delegatiei FMI aprobarea acestei masuri.

"Cresterea salariului minim ar urma sa fie aplicata imediat dupa aprobarea proiectului de buget", a mentionat Ponta, la RTV.

Victor Ponta: Vom cere FMI cresterea salariului minim de la 700 la 800 de lei

Programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 cresterea salariului minim la 1.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu mediu, #crestere salariu mediu, #Ponta salariu mediu , #Guvern