Palada: Premierul discuta informal cu ministrii, miercuri, la Guvern, asupra proiectului de buget pe 2014

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 21:01
838 citiri
Palada: Premierul discuta informal cu ministrii, miercuri, la Guvern, asupra proiectului de buget pe 2014

Premierul Victor Ponta va discuta informal miercuri, la Guvern, cu ministrii din Cabinet, impreuna cu ministrul Finantelor si cel Bugetului, asupra constructiei bugetare de anul viitor, urmand ca propunerea sa fie dezbatuta si aprobata in cadrul sedintei de Guvern programata pentru ziua urmatoare, joi, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Mirel Palada, marti, pentru Agerpres.

"Maine (miercuri-n.r.) vor avea loc discutii informale intre premier si ministri, impreuna cu ministrul de Finante si cel al Bugetului, referitor la constructia bugetului pentru anul viitor, urmand ca aceasta propunere sa fie discutata si aprobata in sedinta de Guvern ulterioara, in ziua urmatoare, joi. Evident si dupa aceasta discutie, conform calendarului, proiectul de buget va fi transmis in Parlament spre dezbatere si adoptare", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Discutiile de miercuri de la Guvern vor avea ca baza propunerile deja existente

Mirel Palada a precizat ca discutiile de miercuri de la Guvern vor avea ca baza propunerile deja existente privind indicatorii macroeconomici pentru anul viitor.

"Si anume o crestere economica estimata de 2,2%, o inflatie mai scazuta, de 2,2%, si o structura a investitiilor de 6%", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Intrebat despre afirmatiile Opozitiei, care, prin vocea PDL, a afirmat ca proiectul de buget pe 2014 este "cel mai criticat din istoria Romaniei", Palada a spus ca astfel de critici sunt nesustinute de realitate si conduc si la o mai mare erodare a credibilitatii celor care le fac.

"Raspunsul este unul simplu. Opozitia critica tot ce prinde in cale, evident fara aiba argumente justificative. Si este si unul dintre motivele pentru care nu reusesc sa-si recapete credibilitatea in ochii opiniei publice, dupa ce au avut o gestionare dezastruoasa a economiei. Nu reusesc sa-si recapete credibilitatea in ochii opiniei publice tocmai prin asemenea afirmatii nesustinute de realitate si puternic partinitoare, care, pe langa faptul ca aduc un deserviciu Romaniei si interesului national, pana la urma, in mod paradoxal, vin sa le erodeze si bruma de credibilitate pe care o aveau. Sau, mai bine spus, contribuie la intarirea deficitului de credibilitate de care au parte in randul oamenilor. Pana la urma este un moment al adevarului foarte simplu, cel care a fost, recent, la vot si care arata clar opinia oamenilor la adresa lor, si, pe de alta parte, ce observam in sondaje in fiecare luna, felul in care oamenii nu au incredere in ei", a mai declarat Mirel Palada.

#proiect buget, #Ponta buget , #Guvern