Ponta acuza Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 12:21
1308 citiri
Ponta acuza Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala

Premierul Victor Ponta acuza Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen, el afirmand despre actuala lege a insolventei ca incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploiesti, la inaugurarea unei noi linii de productie, premierul Victor Ponta a afirmat, intr-o declaratie data presei, ca apreciaza companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care platesc taxe la bugetul de stat, compensand astfel evaziunea fiscala pe care o fac alte firme.

In acest context, premierul a acuzat Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen.

"Cand vad companii serioase cum este Coca-Cola ca platesc taxe cu care compensam faptul ca alte firme nu platesc taxe si se ocupa cu evaziunea fiscala, evaziune care vad ca acum e sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscla, cu atat mai mult apreciez companiile serioase care platesc taxe", a spus Ponta.

Intrebat despre legea insolventei, el a afirmat ca actuala lege a insolventei "incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe".

Ponta a adaugat ca actuala lege a insolvenetei este "o lege proasta" si a spus ca este hotarat sa o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" sa investeasca, sa plateasca si sa fie "actorii corecti" in economia romaneaasca.

El a mai spus ca, anual, compania Coca-Cola plateste, in Romania, taxe si impozite in cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro si ca, pana in prezent, aceasta companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, in masura in care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul il va acorda "cu mare placere", intrucat ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investitiilor.

#Ponta Curtea Constitutionala, #evaziune fiscala Victor Ponta, #Cod Insolventa Ponta, #evaziune fiscala Curtea Constitutionala, #Cod Insolventa Curtea Constitutionala , #Guvern