Ponta: Basescu are dreptate sa se declare ingrijorat de situatia fondurilor UE

Marti, 24 Iulie 2012, ora 18:05
1178 citiri
Ponta: Basescu are dreptate sa se declare ingrijorat de situatia fondurilor UE

Presedintele suspendat Traian Basescu are dreptate sa se declare ingrijorat de situatia fondurilor UE rezervate Romaniei, dar cu amendamentul ca problemele existente dateaza din perioada 2009-2011, cand chiar el i-a tinut in brate pe ministrii incompetenti, a declarat premierul Victor Ponta.

"Avem probleme grave din 2009-2011, cand ministrii domniei sale au lasat toate aceste fonduri de izbeliste. Are dreptate, dar intre 2009-2011 i-a tinut in brate pe toti ministrii astia incompetenti si corupti si acum vine si constata ca avem probleme. Normal ca avem probleme, pentru ca el i-a tinut in brate.

Auditurile Comisiei Europene se fac pe anii trecuti si sunt proaste, iar Basescu, cel care i-a tinut in brate pe Lazaroiu, pe Sulfina Barbu, pe Botis, este la fel de vinovat ca si ei daca vom pierde vreun euro. Daca a spus lucrul assta ca o autocritica, ar fi bine, dar din cate il cunosc, nu cred ca este in stare", a spus Ponta.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, marti, intr-o emisiune la Money Channel, ca in luna august Romania nu va primi "niciun euro" din fondurile europene, sustinand ca "neoficial" platile sunt suspendate din cauza problemelor legale de verificarea proiectelor si procedurilor.

Basescu a sustinut ca "batalia politica antinationala" a USL ar fi dus la incetarea platilor pe fondurile europene.

Romania nu mai trimite catre Comisia Europeana cereri de rambursare pentru patru programe operationale incepand cu 1 iulie si pana la o data care urmeaza sa fie decisa, interval in care Executivul comunitar va analiza daca autoritatile romane au respectat conditiile asumate la finele anului trecut.

Cele patru programe operationale pentru care nu mai sunt trimise cereri de rambursare sunt legate de sectorul regional, de mediu, de transport si de competitivitate.

In decembrie 2011, Comisia Europeana (CE) a permis reluarea platilor catre Romania pentru aceste patru programe, dar cu conditia ca autoritatile de la Bucuresti sa indeplineasca pana la sfarsitul lunii iunie 2012 o serie de cerinte legate de organizarea interna a autoritatilor de management si de achizitiile publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta fonduri europene, #Ponta declaratii absorbtia fondurilor europene, #sistare fonduri europene declaratii Ponta , #Guvern