Ponta: Ca vicepremier, Iohannis va coordona cel mai probabil zona economica

Marti, 11 Februarie 2014, ora 08:30
1170 citiri
Ponta: Ca vicepremier, Iohannis va coordona cel mai probabil zona economica

Premierul Victor Ponta a explicat luni seara ca nu se pune problema ca liberalul Klaus Iohannis sa preia atributiile actualului vicepremier Gabriel Oprea si ca cel mai probabil Iohannis va coordona zona economica.

"Lucrurile au fost foarte clare astazi: aparare, ordine publica si securitate nationala sunt coordonate asa cum au fost si pana acum, foarte bine, de vicepremierul Gabriel Oprea. Asta presupune o multitudine de activitati, avem un grup de actiune cu toate institutiile care au atributii in domeniu, e vorba de activitate CSAT, lucruri care domnul Iohannis de abia dupa un timp de activitate la nivel central probabil ca incet-incet le va cunoaste", a precizat Victor Ponta intr-o emisiune la Romania TV.

In opinia premierului, Klaus Iohannis cel mai probabil "va coordona zona economica".

Premierul a adaugat ca solicitarea PNL de a-l numi pe Iohannis vicepremier si ministru de Interne necesita un vot al grupurilor USL.

"PNL, care a solicitat ca ministrul de Interne sa fie si viceprim-ministru, conform Constitutiei, acest lucru necesita un vot in Parlament pe care il dau grupurile USL, adica si parlamentarii PSD si UNPR si PC si PNL. Asta nu se poate intampla de pe o zi pe alta. E vorba de niste proceduri si e vorba sa le explic parlamentarilor care nu au nicio obligatie pana la urma sa voteze cum am dormit eu noaptea sa schimb Guvernul", a spus Ponta.

Seful Executivului a a comentat si ca liderul PNL, Crin Antonescu, nu stia cum functioneaza un Guvern si de aceea a propus ca Iohannis sa fie vicepremier si ministru de Interne.

"Domnul Antonescu nu stie cum functioneaza un Guvern, de aceea de altfel a si propus vineri sa fie viceprim-ministru ministrul de interne, nestiind ca trebuie sa mergi in Parlament pentru vot. Vicepremierii primesc insarcinari din partea primului ministru. Eu sunt cel care, conform legii si Constitutiei, deleg coordonarea unor ministere catre vicepremieri", a precizat Victor Ponta.

#iohannis economie, #ponta iohannis, #guvern iohannis , #Guvern