Ponta, despre uniunea bancara: Ca sa fie parte, Romania trebuie sa fie la masa

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 13:20
1151 citiri
Ponta, despre uniunea bancara: Ca sa fie parte, Romania trebuie sa fie la masa

Premierul Romaniei s-a declarat retinut in ceea ce priveste uniunea bancara, precizand ca nu a abordat subiectul cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in timpul discutiilor de la Bruxelles, purtate luni seara.

"Nu am discutat cu Barroso despre aceasta uniune bancara. Basescu si-a dat cu parerea. Guvernul, in consultare cu Parlamentul Romaniei si cu Banca Nationala, va avea o pozitie oficiala. Cum putem sa fim prezenti intr-o uniune bancara, in care nu avem dreptul sa ne spunem parerea? Este un gen de reprezentare a Romaniei care ne-a afectat in ultimii ani", a declarat Ponta.

Premierul a dat exemplul Poloniei, ai carei reprezentanti au precizat ca nu isi vor da cu parere despre o posibila uniune bancara atat timp cat tara lor nu se afla in zona euro.

"Noi nu avem o pondere prea mare a sectorului bancar romanesc si de aceea spun, ca nu poti sa te duci sa discuti o jumatate de ora si sa dai verdicte. Parerea Romaniei trebuie sa aiba un punct de vedere aplicat. Romania, ca sa fie parte la ceva, trebuie sa fie prezenta la masa", a adaugat seful Guvernului.

Uniunea bancara este un proiect care presupune, in principal, supravegherea bancilor din zona euro de catre Banca Centrala Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta uniune bancara, #Ponta Guvern uniune bancara, #Ponta Romania uniune bancara , #Guvern