Ponta - In forma actuala a bugetului ramanem fara bani din 15 noiembrie

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 11:49
2009 citiri
Ponta - In forma actuala a bugetului ramanem fara bani din 15 noiembrie

Constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului, sustine premierul Victor Ponta, iar prioritatea Guvernului este obtinerea de fonduri pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Internelor.

Prioritatea Guvernului in acest moment este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand de la 15 noiembrie nu mai exista fonduri, a completat premierul.

Profitand de incasari mai bune la buget si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul sa este sa stie ca pana la 31 decembrie 2012 pensiile, salariile, functionarea institutiilor publice si incalzirea pot fi asigurate, "evident cu un buget pentru 2013", a spus Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV.

Fosta administratie a aprobat un buget in care nu este prevazuta finantarea aferenta ultimelor 45 de zile din acest an, a precizat premierul, in conditiile in care "cererile de alocari insumeaza 3,5 miliarde lei, reprezentand necesarul minim pana la sfarsitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primariilor pentru indemnizatiile destinate insotitorilor persoanelor cu dizabilitati, scrie Mediafax.

O parte din aceste solicitari vor fi acoperite de Ministerul Finantelor, un domeniu prioritar fiind agricultura, banii provenind din realocari de fonduri, incasari suplimentare si sumele obtinute din vanzarea licentelor 4G.

Ponta a asigurat insa ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.

Guvernul nu va mai apela la PwC, din cauza esecului la Oltchim

Premierul a vorbit si despre esecul privatizarii companiei de stat Oltchim, el declarand ca unul dintre principalii vinovati ai acestei situatii este consultantul, PricewaterhouseCoopers.

Seful guvernului a precizat ca acest consultant nu va mai intermedia niciun dintre privatizarile companiilor de stat din Romania.

Ponta, despre privatizarea Oltchim: Investitorul nu avea toti banii

Victor Ponta a mai declarat ca suma de 18 milioane de euro prezentata de Dan Diaconescu pentru salarii la Oltchim reprezenta doar "un imprumut restituit". Potrivit premierului, investitorul nu avea intreaga suma si a avut ca obiectiv sa blocheze privatizarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta declaratii rectificare bugetara, #Pnta bani buget, #finantare buger Ponta , #Guvern