UPDATE Premierul si ministrul de Finante au discutat cu presedintele pe tema bugetului

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 15:41
1223 citiri
UPDATE Premierul si ministrul de Finante au discutat cu presedintele pe tema bugetului

Premierul Victor Ponta se afla la Cotroceni, unde are o discutie cu presedintele Traian Basescu. Conform unor surse oficiale, de la sediul PNL, Victor Ponta a plecat direct la Cotroceni. Premierul a plecat in aceeasi masina cu ministrul Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu. Potrivit unor surse din USL, premierul si ministrul Finantelor discuta la Cotroceni pe tema bugetului.

Ponta nu a ajuns la un acord cu ministrii liberali legat de situatia de la TVR si a decis, astfel, sa plece la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele Crin Antonescu, au declarat surse oficiale. Premierul a plecat de la sediul PNL, unde a stat mai putin de jumatate de ora.

El nu a facut declaratii nici la sosire, nici la plecarea de la sediul PNL.

Premierul a fost insotit de vicepremierul Gabriel Oprea si de ministrul Mircea Dusa.

Liderii PNL insista pentru continuarea procedurii parlamentare in cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar si pentru renuntarea la initiativa de comasare a Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului.

La sediul PNL se afla presedintele liberal, Crin Antonescu, alaturi de o parte din vicepresedintii partidului si liderii grupurilor parlamentare.

Anterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o intalnire la sediul USL.

Sedinta de Guvern trebuia sa inceapa de acum doua ore.

Anterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o intalnire la sediul USL.

Anterior, inaintea sedintei de guvern, Ponta a declarat ca isi mentine decizia ca Guvernul sa adopte, miercuri, o ordonanta de urgenta care sa permita Birourilor Reunite ale Parlamentului sa numeasca o conducere interimara la TVR, aratand ca nu exista o alta solutie.

El a precizat ca va avea o discutie pe aceasta tema cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Intrebat daca aceasta decizie mai poate fi luata in cazul in care ministrii liberali se opun, Ponta a raspuns" Nu se pune problema".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca a avut o scurta discutie cu premierul Victor Ponta si i-a transmis acestuia ca varianta unei ordonante de urgenta in cazul TVR este inacceptabila, propunand o noua convocare a parlamentarilor pentru votul privind sefia televiziunii publice.

Nominalizarea lui Rares Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validata, marti de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor doua Camere, exprimandu-si votul 176 senatori si deputati, din care 174 au votat "pentru", iar doi "impotriva", astfel ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi (291).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta sef TVR, #sedinta guvern Ponta, #Ponta declaratii guvern , #Guvern