Ponta le-a cerut prefectilor sa organizeze impecabil referendumul de duminica

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 13:45
1190 citiri
Ponta le-a cerut prefectilor sa organizeze impecabil referendumul de duminica

Premierul Victor Ponta le-a cerut, sambata, prefectilor sa ia toate masurile pentru ca referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat sa se desfasoare perfect legal si transparent.

"Va rog sa organizati impecabil, asa cum ati organizat si alegerile locale din 10 iunie, aceasta procedura democratica, sa fiti foarte atenti la respectarea tuturor procedurilor legale, sa nu va lasati in niciun fel nici provocati, nici impresionati, sa fiti constienti ca oricum vor fi oameni si jurnalisti care vor striga ca nu e bine, asta e meseria lor si pentru asta isi castiga o paine.

Maine, dvs trebuie sa va vedeti de treburile dvs, sa organizati totul perfect legal, perfect transparent si sa terminam. Si maine seara inca un moment important pentru noi ca administratie, administratie capabila de a organiza un scrutin de acest gen intr-un timp foarte scurt, neasteptat si cu resursele pe care le avem la dispozitie. Va spun ca am totala incredere in capacitatea ministrului Ioan Rus si a ministrului Victor Paul Dobre de a organiza absolut impecabil acest referendum", le-a transmis Ponta prefectilor in cadrul unei videoconferinte organizate la Palatul Victoria.

El le-a cerut acestora sa ia masurile care se impun pentru a asigura secretul votului, dar si pentru a evita savarsirea infractiunii privind impiedicarea prin orice mijloace a participarii la vot.

"Orice semnal de acest gen aveti, va rog sa reactionati imediat, cu cercetarea necesara. Am inteles de la procurorul general al Romaniei ca veti avea si procurori care sunt de serviciu pentru a sprijini cercetarea penala imediat daca apar cazuri de impiedicare a dreptului de a vota sau orice alta incalcare a legii", a mai spus Ponta.

Totodata, premierul le-a solicitat prefectilor sa se asigure ca la referendum nu se comercializeaza sau nu se consuma bauturi pe o raza de 500 de metri in jurul sectiilor de votare.

"Ministrul Administratiei si Internelor mi-a precizat si va va preciza si dvs sa luati masuri azi, daca nu le-ati luat deja, pentru aplicarea articolului 5 din hotararea BEC nr. 8 si anume "comercializarea sau consumul de bauturi alcoolice pe o raza de 500 de metri in jurul sectiilor de votare este interzisa'. Sigur, in special in zonele unde oamenii sunt in vacanta, este mai dificil sa luati aceasta masura, dar trebuie sa o luati si sa asigurati, fie ca e vorba de mare, de munte, de statiuni, ca pe o raza de 500 de metri de sectiile de votare, nu se comercializeaza bauturi alcoolice", a mai afirmat premierul.

Seful Executivului s-a declarat increzator in cei implicati in organizarea scrutinului popular de duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta organizare referendum, #Ponta prefecti organizare referendum, #Ponta referendum Basescu , #Guvern