Ponta: Mergem, treptat, spre reducerea TVA si la alte produse alimentare

Joi, 22 Mai 2014, ora 14:35
1521 citiri
Ponta: Mergem, treptat, spre reducerea TVA si la alte produse alimentare

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Timisoara, ca Guvernul doreste sa extinda gama produselor agroalimentare la care sa se reduca taxa pe valoarea adaugata, decizia urmand sa se ia dupa analiza din toamna asupra efectelor reducerii TVA la paine.

"Am redus TVA la paine, iar in septembrie vrem sa vedem efectele, care, din punctul meu de vedere, sunt benefice. Incet-incet mergem la toate celelalte produse alimentare, legume, fructe, produse bio si traditionale si carne, pentru ca astfel reducem evaziunea si crestem competitivitatea", a afirmat prim-ministrul.

Victor Ponta a mai spus ca a dorit sa vada importantele investitii economice din sectorul privat din tara, sprijinite atat din fonduri europene, cat si din programe nationale, constatand ca acestea se dezvolta si creeaza locuri de munca.

"Ceea ce noi avem de facut la nivel guvernamental este sa facilitam folosirea banilor europeni. Putem sa imbunatatim infrastructura si avem investitiile pe care le facem mai departe in infrastructura rutiera si de alt tip", a afirmat Victor Ponta.

Seful Executivului a mentionat ca Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara este singurul din tara care a mai ramas in subordinea Ministerului Transporturilor si ca va trebui sa treaca in administrarea locala pentru a beneficia si de fonduri europene pentru o dezvoltare suplimentara.

Ponta a spus ca asteapta cu nerabdare data de 1 iulie cand intra in vigoare scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

"Toata lumea asteapta, in frunte cu mine, rezultatul pozitiv al negocierilor finale din iunie cu Comisia Europeana, cu FMI si cu Banca Mondiala pentru a sti, nu daca reducem contributiile de asigurari sociale - pentru ca sigur le reducem-, ci pentru a sti exact de cand si procentul cu care le facem", a subliniat seful Executivului.

Victor Ponta a venit joi in Banat si pentru a vedea daca cei de la Smithfield, cel mai mare combinat de crestere si procesare a suinelor din sud-estul Europei, este pregatit pentru deschiderea pietei de export spre China.

"In cazul Smithfield vreau sa vad daca vestea buna - deschiderea pietei Chinei pentru exportul de carne - ii prinde pregatiti pentru aceasta, pentru ca a fost un succes politic si economic extrem de important. Cred ca lucrurile merg in directia buna", a conchis premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducerea tva, #TVA produse alimentare, #produse traditionale , #Guvern