Ponta promite ca "va lua masuri" daca ANAF nu incepe sa functioneze

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 06:41
1369 citiri
Ponta promite ca "va lua masuri" daca ANAF nu incepe sa functioneze

Guvernul va efectua o analiza la sfarsitul anului si, daca va constata ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) "tot nu functioneaza", vor fi luate masuri, a declarat premierul Victor Ponta, intrebat daca il va schimba din functie pe seful ANAF daca nu au fost stransi toti banii la buget.

"O sa facem o analiza la sfarsitul anului si, daca ANAF tot nu functioneaza, sigur ca vom lua si masuri", a spus Ponta.

ANAF este condusa de Gelu Stefan Diaconu, de la sfarsitul lunii aprilie.

Vineri, Mirel Palada, consilier guvernamental, a declarat ca, in sedinta de vineri a Guvernului, premierul Ponta s-a aratat ingrijorat de activitatea ANAF care se reflecta in colectarea sub tinte a veniturilor la buget si a solicitat imbunatatirea performantei institutiei, astfel incat pana la finalul anului sa fie atins nivelul de colectare prevazut la inceputul anului.

Incasarile ANAF vor fi cu 3,8 miliarde de lei mai mici la sfarsitul anului

A doua rectificare bugetara din acest an va fi negativa deoarece incasarile prevazute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei, astfel ca resursele tuturor ministerelor vor fi mai putine pana la sfarsitul anului, a anuntat anterior premierul Victor Ponta.

El a aratat ca, pentru anul viitor, proiectul de buget va fi construit pe baza unor estimari "mai realiste" ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca dupa primele noua luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la inceputul anului, din cauza unor performante sub asteptari la nivelul sistemului bancar, provenite si din modificari ale legislatiei fiscale, o colectare mai slaba, explicata inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, si nerealizarea profitului estimat la BNR.

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca nu va majora cota unica de impozitare, dar ca a cerut cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, si ca asteapta concluzii din partea acestuia.

El a precizat ca s-a consultat pe tema veniturilor cu seful ANAF si ministrul Finantelor, doi liberali in care are incredere.

#Ponta conducere ANAF, #schimbare sef ANAF, #colectare taxe ANAF, #venituri buget stat 2013, #rectificare bugetara octombrie , #Guvern