Ponta: Regiunile administrativ-teritoriale trebuie formate in 2013

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 16:17
1750 citiri
Ponta: Regiunile administrativ-teritoriale trebuie formate in 2013

Primul ministru Victor Ponta a declarat sambara, la Miercurea Ciuc, ca, in 2013, ar urma sa se treaca la reorganizarea administrativ-teritoriala pe regiuni "care sa aiba presedinte regional si consiliu regional".

"In 2013, trebuie sa formam ca unitati administrativ - teritoriale regiuni, care sa aiba presedinte regional, consiliu regional", a explicat, sambata prim - ministrul Victor Ponta, intr-o conferinta sustinuta la Miercurea Ciuc.

"Eu am spus foarte clar, din punctul meu de vedere ca prim - ministru si ca lider politic, ca in cursul anului 2013 trebuie sa ajungem la un acord privind o adevarata descentralizare. Asta inseamna ca judetele actuale trebuie sa ramana, nu vorbesc doar de Harghita si Covasna, vorbesc de toate judetele din tara, ca trebuie sa formam ca unitati administrativ - teritoriale regiuni, care sa aiba presedinte regional, consiliu regional. Ca aceste regiuni trebuie sa primeasca de la Guvernul central, pe care eu il conduc, si cred ca trebuie sa primeasca cat mai multe atributii, la Bucuresti sa ramana aparare, justitie, politica externa. Toate celelalte lucruri care tin de dezvoltare, de economie, de sanatate, sa mearga la alt nivel decat la Bucuresti, nu mai vreau sa vad orice primar din Harghita sau din Satu - Mare sau din Suceava ca trebuie sa stea la coada la ministere in Bucuresti ca sa primeasca o finantare, ca sa i se aprobe o cofinantare sau un proiect", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania regiuni administrativ teritoriale, #Romania impartire regiuni, #unitati administrativ teritoriale 2013, #Romania regiuni , #Guvern