Romania este "Acasa la Brancusi". Cum ne promovam

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 08:36
1313 citiri
Romania este "Acasa la Brancusi". Cum ne promovam

Gorjul are potentialul necesar de a se dezvolta si mai mult prin turism si servicii conexe, a declarat luni Corneliu Visoianu, consilier al premierului Victor Ponta, citind mesajul adresat Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului "Acasa la Brancusi".

"Trebuie sa remarc ca demersul dumneavoastra pe care il sustin fara rezerve corespunde uneia dintre directiile de actiune ale programului de guvernare. Aceasta vizeaza initierea procedurilor de inscriere a ansamblului monumental Calea Eroilor de la Targu Jiu pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Judetul Gorj, dar si Romania in ansamblul sau au un mare potential turistic. Beneficiem de avantajele pe care multe alte tari nu le au. Natura, istoria si generatiile de gorjeni au avut grija sa ne lase mostenire locuri extraordinare.

Ceea ce ne ramane noua de facut este sa promovam, sa impachetam intr-un ambalaj atractiv si sa facem accesibil, prin investitii in infrastructura de cazare si de transport, acest produs turistic foarte inspirat numit "Acasa la Brancusi". Suntem cu totii constienti de faptul ca turismul modern genereaza locuri de munca si crestere economica. Turismul este si un produs de export care aduce bani Romaniei si firmelor din domeniu si care genereaza locuri de munca. Si sunt locuri de munca sigure care nu pot fi relocate in alte regiuni ale lumii.

Caci nu poti reloca Parcul National Domogled, Valea Cernei, Defileul Jiului sau pesterile si manastirile Gorjului si nici nu poti trai inspiratia lui Brancusi in alta parte decat in acest colt al tarii noastre", a aratat premierul Victor Ponta, in cuvantul adresat cu prilejul lansarii programului.

"Acasa la Brancusi" promoveaza turismul din judetul Gorj

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Gorj "Acasa la Brancusi" s-a constituit ca un parteneriat public-privat si are drept scop dezvoltarea durabila si promovarea turismului din acest judet.

"Lansarea programului "Vino acasa la Brancusi" este un mod complex prin care colaboram cu asociatiile profesionale din turism dar si cu institutiile de cultura din Gorj. Trebuie sa facem multe investitii dar trebuie sa si intelegem mai bine ce inseamna sa faci turism. Suntem deschisi tuturor oportunitatilor de colaborare cu investitori pentru a pune Gorjul acolo unde ii este locul. Vrem sa avem parteneri tineri care sa vina cu oferte de calitate. Exista oportunitati de a investi in turismul gorjan, iar infrastructura are deja programe de dezvoltare", a spus Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj.

Proiectul de deschidere al Asociatiei Gorjene, "Drumul lui Brancusi" aduce in atentie drumul dintre Hobita si Targu Jiu fiind pilonul principal pe care se constituie strategia de dezvoltare turistica a judetului Gorj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#turism gorj, #asociatie brancusi, #promovare turism , #Guvern