Socol: De reducerea CAS vor beneficia cele 700.000 de firme private active din Romania

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 16:42
1314 citiri
Socol: De reducerea CAS vor beneficia cele 700.000 de firme private active din Romania

Reducerea CAS este o promisiune respectata a Guvernului Ponta, fiind o "masura-soc" ce va ajuta sectorul privat, va stimula crearea de noi locuri de munca si va contribui la cresterea incasarilor la buget, a declarat, marti, Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta.

"Masurile fiscale pe care Guvernul si le-a asumat pentru anul 2014 sunt extrem de importante si de necesare deoarece ele vizeaza continuarea cresterii economice, sustinerea mediului de afaceri si crearea de noi locuri de munca. In mod evident, masura-soc, cu un mare efect de multiplicare la nivelul economiei, este reducerea CAS, adica a impozitarii pe munca. Este un angajament pe care Guvernul Ponta l-a luat inca de la inceputul mandatului si iata ca, de la mijlocul anului 2014, acesta va deveni realitate", a precizat Socol.

Potrivit acestuia, de reducerea CAS cu 5 puncte procentuale vor beneficia in mod direct cele 700.000 de firme private active din Romania, dar, indirect, masura se va rasfrange in mod pozitiv asupra pietei muncii si a incasarilor bugetare.

"Reducerea CAS stimuleaza crearea de locuri de munca, va creste gradul de conformare voluntara la plata contributiilor si, implicit, va reduce presiunea pe bugetele de asigurari sociale, sanatate, somaj etc", a spus Cristian Socol.

#Socol CAS companii, #reducere CAS companii, #firme reducere CAS , #Guvern