Victor Ponta: 2013 va fi mai bun, vom avea crestere economica de 2%

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 08:32
1816 citiri
Victor Ponta: 2013 va fi mai bun, vom avea crestere economica de 2%

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca pentru bugetul pe anul 2013 este luata in calcul o crestere economica in jur de 2% din PIB, el aratand ca deficitul bugetar trebuie sa scada in continuare pana la 1,8% - 1,7% din PIB.

"Cred, din ceea ce am discutat cu actualul ministru de Finante, ca mergem pe prognoza in jur de 2 crestere economica, insa trebuie sa vedem daca actualizam sau nu, pentru ca nu are rost sa fim mai optimisti decat e cazul. Mai bine sa fim pesimisti si sa fie mai bine. Va fi in jur de 2. Deficitul trebuie scazut in continuare pana la 1,8 - 1,7", a spus Ponta.

Premierul a spus, miercuri seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca anul 2013 va fi unul foarte greu, dar mai bun decat 2012, in conditiile in care exista stabilitate politica, datele arata ca nu va mai fi seceta iar zona de investitii incepe sa se revigoreze.

Victor Ponta a spus ca in acest moment se lucreaza la integrarea programelor de guvernare ale ministrilor propusi astfel incat, joi la pranz, programul de guvernare in ansamblu sa poata fi trimis la Parlament, impreuna cu lista de ministri.

Premierul a afirmat ca, potrivit datelor existente, in 2013 nu va mai fi o seceta atat de puternica, iar zona de investitii incepe sa isi revina.

"Din toate datele, nu o sa mai avem acea seceta ingrozitoare care ne-a redus veniturile din agricultura enorm de mult. Partea investitionala a inceput sa isi revina in 2012, eu stiu foarte multe companii care mi-au spus ca ne vedem dupa alegeri sa vedem si noi cu cine discutam (...)", a spus primul ministru.

Premierul sustine ca varianta ca Romania sa ceara un ajutor de urgenta de la Uniunea Europeana este exclusa, cu o exceptie.

"Categoric da (n.r. exclude varianta ajutorului de urgenta) cu o singura exceptie care a fost prevazuta si in actualul acord si care, din fericire, nu s-a intamplat: o criza financiara in zona euro cu totul si cu totul de neprevazut. Din fericire, din ceea ce am vazut si eu la Bruxelles si am discutat, in acest moment ceea ce dupa Grecia, Portugalia, Spania sa prefigura ca o mega-criza financiara nu e probabila in acest moment. E posibila, dar nu e probabila", a spus Victor Ponta.

#Victor Ponta economie 2013, #crestere economie Romania 2013, #buget Romania 2013 , #Guvern