Victor Ponta: Rectificarea bugetara va fi facuta peste doua saptamani

Marti, 07 August 2012, ora 15:57
1332 citiri
Victor Ponta: Rectificarea bugetara va fi facuta peste doua saptamani

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca, la sedinta Guvernului de peste doua saptamani, va fi facuta rectificarea bugetara.

"Vreau sa va anunt ca si saptamana viitoare va fi sedinta si peste doua saptamani (...) avem rectificarea bugetara, sigur acolo unde sunt ministrii participa ministrii, acolo unde, eventual, am aprobat o mica plecare a ministrilor sa fie secretarii de stat", a afirmat Victor Ponta, la inceputul sedintei de marti a Executivului.

El a reiterat faptul ca vicepremierul, ministrul de Finante Florin Georgescu, are depline puteri si intreaga autoritate a premierului de a coordona discutiile din aceasta perioada cu delegatia Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale.

"Inca o data, fiecare dintre ministri trebuie sa va pregatiti in coordonare cu vicepremierul pentru discutiile pe care le aveti cu partenerii nostri internationali, in asa fel incat, la finalul acestor discutii, sa avem semnalele pozitive de care avem nevoie si pe care le meritam in urma activitatii noastre de trei luni", a spus Ponta.

El le-a cerut ministrilor ca orice fel de comunicare pe tema acordului cu FMI, CE si BM sa fie facuta prin Ministerul de Finante.

"Nu exemplific acum de fata cu presa, au fost si comunicari directe si au fost receptionate foarte prost, pentru ca e un singur coordonator al relatiilor noastre cu FMI, BM si CE pe aceasta tema - acesta este vicepremierul Florin Georgescu. Nu discuta nimeni de capul lui pentru ca dupa aceea nu mai intelegem daca vorbim Guvernul pe sapte voci. La fel va rog sa mentineti aceeasi prudenta si acelasi echilibru in declaratiile publice pe care le faceti. Este o perioada dificila pe plan european si Romania trebuie sa isi pastreze credibilitatea si stabilitatea", a subliniat Ponta.

Ponta le cere ministrilor ca orice comunicare cu FMI sa se faca prin Florin Georgescu

FMI s-a plans de intarzierea privatizarii la TAROM si CFR Marfa

BNR a rambursat prima transa din imprumutul FMI

#rectificare bugetara 2012, #Victor Ponta rectificare bugetara, #Florin Georgescu discutii FMI, #Victor Ponta discutii FMI , #Guvern