Ponta: Acordul cu FMI este un semn de stabilitate, certificat de institutiile internationale

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 15:25
1527 citiri
Ponta: Acordul cu FMI este un semn de stabilitate, certificat de institutiile internationale

Premierul Victor Ponta spune ca tara noastra are nevoie de un acord preventiv cu institutiile financiare internationale, subliniind ca marea problema a Romaniei este lipsa de creditare, iar in urma semnarii documentului statul s-ar imprumuta mult mai ieftin, cu dobanzi mult mai mici.

"In Romania sa zic nu ca trecem printr-o perioada buna - este intr-un fel ca un bolnav care a iesit de la operatie si de la reanimare si acum este in salon si incepe sa se simta bine. Insa, suntem departe de a fi performanti si daca vreti cea mai mare provocare pentru Romania si pentru Guvernul pe care il conduc este de a iesi din acest cerc. (...)

Suntem intr-o perioada mai buna, dar nu inseamna neaparat ca toate lucrurile merg bine si e nevoie in acest context de a arata un tip de stabilitate pe care, oricat il spunem noi, investitorii nu-l cred decat daca este certificat de institutii internationale. (...) In acest fel ne imprumutam mult mai ieftin. (...)

Eu vreau ca prin acest acord marile proiecte sa se finanteze de la Banca Mondiala, de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, de la institutii internationale, iar banii bancilor comerciale din Romania sa ramana pentru firmele private din Romania. Este daca vreti pentru mine, care nu candidez la anul, si un aliat in a rezista unor pusee de populism", a declarat premierul Victor Ponta, intr-un interviu video acordat Agerpres.

#acord FMI Ponta, #incredere investitori Romania, #investitii romania , #Premier