Ponta: N-am marit niciun pret la gaze, pur si simplu se importa mai mult din Rusia

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 16:35
1321 citiri
Ponta: N-am marit niciun pret la gaze, pur si simplu se importa mai mult din Rusia

Primul ministru Victor Ponta a declarat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca pretul gazelor se mareste pentru ca se importa cantitati mai mari din Rusia.

"Felicitari celor care ne-au ajutat sa reducem pretul la energie electrica. Cand s-a redus pretul la energia electrica n-a avut Guvernul niciun merit, in schimb am vazut titlu ca Guvernul mareste pretul la gaze. N-am marit niciun pret la gaze, pur si simplu se importa mai multe gaze din Rusia", a spus Ponta.

Potrivit premierului, solutia la aceasta problema este ca Romania "sa aiba mai multe gaze".

"Solutia este sa avem noi mai multe gaze in Romania, apropo de cei care se impotrivesc. Chestia cu gazele nu are legatura cu noi si cu cat o sa avem mai repede gaze ale noastre sa nu mai cumparam din Rusia, cu atat mai bine", a aratat premierul.

Pretul gazelor pentru populatie va creste cu 2,5% de la 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%, a anuntat, recent, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

In ceea ce priveste pretul la energie electrica, factura consumatorilor casnici pentru energia electrica va scadea, in medie, cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, in urma ieftinirii energiei pe bursa si a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al ANRE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret gaze, #import gaze rusia, #pret energia electrica, #pret gaze populatie , #Premier