Socol: Largirea bazei de impozitare nu inseamna taxe noi si impozite

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 19:00
1336 citiri
Socol: Largirea bazei de impozitare nu inseamna taxe noi si impozite

Largirea bazei de impozitare nu inseamna noi taxe si impozite, ci inseamna ca vor incepe sa isi plateasca darile si cei care pana acum s-au eschivat, a declarat joi pentru Agerpres Cristian Socol, consilierul primului-ministru Victor Ponta.

El a sustinut ca Executivul nu va introduce noi taxe si impozite, ci se urmareste o largire a bazei de impozitare, ceea ce inseamna ca vor fi create noi categorii de contribuabili si nu vor fi afectati cei deja existenti.

''Presa a speculat tot timpul negativ pe tema noului acord cu FMI. Am vazut tot felul de informatii legate de introducerea de noi taxe si impozite, iar acestea nu s-au adeverit. Nu este adevarat ca cetateanul de rand va fi impovarat cu noi taxe si impozite. Cine isi plateste acum darile catre stat este cinstit cu societatea in care traieste, va plati in continuare aceleasi taxe si impozite. Putem vorbi insa despre o largire a bazei de impozitare, ceea ce inseamna ca cei care azi nu platesc nimic in curand vor plati si ei. Asta inseamna ca toata lumea va fi tratata egal, deoarece pana la urma si cei care platesc taxe si impozite si cei care nu platesc beneficiaza de aceleasi servicii ale statului, merg pe aceleasi drumuri, isi duc copiii la aceleasi scoli si tot asa'', a detaliat Cristian Socol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe impozite, #socol impozite , #Premier