Boc: Ponta, "baronul pensiilor de lux"

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 00:40
1677 citiri
Boc: Ponta, "baronul pensiilor de lux"

Partidul Social Democrat respinge proiectul care vizeaza eliminarea pensiilor de lux din Romania, prin deja anuntata motiune de cenzura, iar liderul partidului Victor Ponta devine "baronul pensiilor de lux", se arata intr-o declaratie a premierului Emil Boc, transmisa, vineri, de Guvern si citata de Mediafax.

"Prin deja anuntata motiune de cenzura, Partidul Social Democrat respinge proiectul care vizeaza eliminarea pensiilor de lux din Romania, iar Victor Ponta devine 'baronul pensiilor de lux'. Prin respingerea legii care prevede eliminarea acestui tip de pensii, in fapt, Victor Ponta se pronunta pentru mentinerea pensiilor parlamentarilor si pentru accentuarea deficitului bugetului de pensii", spune Boc.

El sustine ca numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania, iar cele aproape 200.000 de pensii speciale, calculate fara respectarea principiului contributivitatii, adancesc, fara iesire, deficitul bugetului de pensii, Guvernul fiind nevoit sa opreasca, prin redistribuire de fonduri, finantarile din domenii prioritare precum educatie si sanatate.

"Recalcularea tuturor pensiilor speciale va conduce la diminuarea deficitului actual al bugetului de pensii. Este responsabilitatea mea, ca prim-ministru, sa trag un semnal de alarma si sa impun, alaturi de membrii Cabinetului pe care il reprezint, masuri care sa reechilibreze bugetul de pensii, avand in vedere ca, daca in 1990 erau 2,2 platitori la un beneficiar, anul trecut, acest raport era de 0,8 platitori la un beneficiar.

Domnule Ponta, sper ca veti da dovada de maturitate politica si nu veti permite sa vi se lipeasca eticheta de 'baron al pensiilor de lux din Romania", mai afirma premierul.

In documentul transmis de Guvern, care include declaratia premierului, se aminteste ca Executivul a promovat inca de anul trecut un proiect de lege privind reforma sistemului unitar de pensii, prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului, insa prin votul pe motiunea de cenzura care a dus la caderea Guvernului Boc, in data de 13 octombrie 2009, procesul de implementare al legii a fost temporar oprit.

Guvernul a reluat, insa, procedura, "din dorinta de a avea un sistem unitar de pensii", prin promovarea unui nou proiect de lege in Parlament.

"Din necesitatea de a elimina cat mai repede favorurile oferite unor categorii de pensionari, Guvernul isi angajeaza raspunderea pe un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale", se mai arata in documentul transmis de Executiv.

Guvernul isi va angaja, luni, raspunderea in Parlament asupra proiectelor de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare si, respectiv, reglementarea pensiilor.

PSD va depune doua motiuni de cenzura pentru ca Guvernul va recurge de doua ori la procedura angajarii raspunderii in Parlament pentru reducerile de pensii si de salarii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan, purtator de cuvant al formatiunii.

Acesta a mai precizat ca motiunile vor fi initiate de PSD si vor avea trei anexe, cu masurile alternative propuse de PSD, PNL si, respectiv, PC. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#boc, #ponta, #baron, #pensii, #lux , #stiri Victor Ponta